LakiCoach Laki Lakner

Er staat iets moois te gebeuren in Landsmeer . Ondanks dat alle competitie al klaar zijn (met uitzondering van de meiden under 14 van coach Johan Kaal, die spelen nog een NK). Er wordt nog wel volop getraind in Landsmeer. Zoals eerder gemeld in Landsmeer heeft men ambitie om eredivisie te spelen, of dat al het komende seizoen gebeurt is niet waarschijnlijk, maar de club bereid zich voor om een jaar later dat wel voor elkaar te krijgen.

Er zijn goede faciliteiten in Landsmeer, de gemeente is ook positief en basketball in Landsmeer leeft!

Er worden op dit moment nieuwe jeugd coaches voor jongens aangetrokken en met oude garde (Arie Gorissen, Gideon van der Hijden en Mario Bennes) krijgt Landslake Lions in samenwerking met Bolwerk Waterland een behoorlijke vorm. Er worden try-outs gehouden voor jongens U 16, en U 18 eredivisie van Waterland.

Ook bij het eerste herenteam is het druk, coaches Peter van Noord en Laki Lakner houden try-outs voor de heren eerste divisie, maar wel met een oogje naar het seizoen erop, dat geselecteerde spelers mogelijk daarna ook de kern van eem eredivisie team kunnen gaan vormen.

“Spelers die nu gaan investeren in zichzelf en ons helpen alles op te bouwen, zullen een voorsprong hebben ten opzichte van spelers die volgende seizoen naar ons willen komen om eredivisie spelen” zeiden de coaches Lakner en van Noord tegen ons.

Landslake Lions gaan op 29 juni een toernooi in België spelen, waar je alleen op uitnodiging aan mee mag doen. “Belgium got Game” is een toernooi waar 8 spelers per team aangemeld kunnen worden. Er worden wedstrijden gespeeld van 2x 15 minuten doorlopende tijd gespeld. In België is dit toernooi heel erg populair, er zitten meer dan 1000 man op de tribune. Er doen veel spelers uit Belgische eerste en tweede Nationale aan mee, zeg maar de Belgische ere- en promotie-divisie. Landslake Lions is het enige Nederlandse team dat zal deelnemen.

De volgende spelers gaan op 29 juni de eer van Nederland verdedigen;

  1. Jard Schuid
  2. Rani Chaoui
  3. Ibrahim Mohamed
  4. Pieter Herman
  5. Erwin Rozenkrantz
  6. Melle Larooi
  7. Almer Bremer
  8. Berend Weijs

Coaches: Peter van Noord en Laki Lakner

[Door Gideon van der Hijden. Overgenomen van Basketball+]