MU14Johan

Tweede pinksterdag, 10:30. Verzamelen bij de ICL en wachten op de bus. Daarna in bijna twee uur naar Almelo, waar een gloednieuw doolhof staat waar de wedstrijden gespeeld worden. Vóór ons had Eurosped al gehakt gemaakt van Celeritas (96 – 14) en Grasshoppers makkelijk gewonnen van Black Eagles (94 – 29). Onze eerste wedstrijd is die tegen Eurosped. We weten altijd weinig van de teams uit Noord, Oost en Zuid, omdat we die weinig tegenkomen. Eurosped heeft een duidelijk sterker team dan vorig jaar, met vooral een grotere rotatie van de bank dan wij. De spanning zat er goed op bij beide teams, want gescoord wordt er nauwelijks. Na 5 minuten staat het 0 – 4 (Wij spelen thuis).

Periode 1: 6 – 6

Onze omschakeling naar de aanval is veel te traag en we zijn niet fel genoeg in de rebound en de losse ballen. Dat geeft onze tegenstander 3 kansen per aanval, waar wij er minder dan 1 hebben, gezien de vele turnovers die we maken halverwege het veld.

De tweede periode gaat aanmerkelijk beter. We komen 16 – 9 voor. Dan scoort Eurosped nog en wij een vrije worp. Aan het einde van de periode maakt Eurosped nog een drive na een loopovertreding. De scheidsrechters laten dit veelvuldig passeren en ondanks dat er duidelijk voordeel uitgehaald wordt, telt de score (duidelijk op de video te zien dat het lopen is). Ondertussen is Claire geblesseerd geraakt en kan zij niet verder spelen. Ook hebben we al teveel fouten, waardoor ik verder uit de bank moet putten dan ik zou willen.

Periode 2: 17 – 13 (11 – 7)

De derde periode is desastreus voor ons. We komen niet tot scoren en Eurosped komt langszij: 17 – 21. Dan scoren ook zij 5 minuten niet en weten wij de enige vier punten van de periode te scoren: 21 – 21.

Periode 3: 21 – 25 (4 – 12)

Veel slechter kan niet dus we pakken de draad weer op. We staan goed te verdedigen de hele wedstrijd en zo blijven we in de race. We komen zelfs op voorsprong: 32 – 29. Lauren heeft dan al een tijd op de bank gezeten met vier fouten en komt in de vierde minuut weer in het veld. Bij deze stand krijgen we 6 vrije worpen, mede door een wat kinderachtig gegeven technische fout aan een Eurosped speelster. De onervaren tafel kostte de beide scheidsrechters zoveel tijd, dat ze regelmatig de greep op de wedstrijd kwijt waren. Soms in ons voordeel, soms in ons nadeel. Vooral de organisatie bij de vrije worpen was chaotisch. Speelsters van Eurosped mochten vrij heen en weer lopen, terwijl de bal al was afgegeven. Toch hadden we beter moeten scoren vanaf de vrije worplijn dan de 11 uit 32 die we nu haalden. We verzuimen dus een punt of 3 uit de 6 vrije worpen te halen en dat geeft de tegenstander de gelegenheid om op 32 – 33 te komen. Lauren heeft dan haar 5e fout gehaald, maar toch komen we op 34 – 33. Nu scoorde Quinty Baars haar vrije worpen wel. Echter de verdediging die nu in het veld staat (zonder Lauren en Claire) kan niet op tegen de drives van Eurosped en ze scoren tweemaal makkelijk.

Periode 4: 36 – 39 (15 – 14).

We hebben het duidelijk laten liggen in het begin van de wedstrijd door gebrek aan felheid en energie. Die we wel hadden op het NHK tegen Den Helder. De vraag is nu of dit de 2 beste ploegen van het toernooi zijn, of dat Grasshoppers zich kan mengen in de strijd om een finaleplek. Zij hebben nu een makkelijk programma gehad, maar dat is op 1 juni anders.

 

Na onze wedstrijd speelt Celeritas tegen Grasshoppers. Een bloedeloze wedstrijd, die eindigt in 13 – 110. Het is bijzonder te zien hoe groot de verschillen zijn tussen de rayons.

Dan maken we onze opwachting tegen Black Eagles. We starten nog steeds met te weinig energie. De basis is duidelijk moe. Het wordt 7 – 4 (wij spelen uit) en 9 – 9. Het duurt even voordat we het ritme te pakken hebben.

Periode 1: 11 – 15

Met wat wissels komt er meer energie in het veld en we maken nu het verschil: 17 – 15 en 19 – 31. Een goede serie. Emma en Anika komen ook in het veld en doen het goed.

Periode 2: 21 – 37 (10 – 22)

Anika bemoeit zich ook met scoren en maakt 4 punten in de derde periode. We staan in het veld met kleine speelsters, die duidelijk beter zijn dan de tegenstander. Anouschka maakt ook haar eerste minuten.

Periode 3: 31 – 54 (10 – 17)

Zo spelen we de vierde periode ook en het wordt 35 – 70 door een score van Emma. Dan heeft alleen Anouschka niet gescoord, dus maken we een aanval speciaal voor haar. De eerste keer mislukt deze nog, maar de tweede keer geeft Lauren de perfecte pass en scoort Anouschka haar 2 punten. Iedereen op het sheet.

Periode 4: 37 – 72 ( 6 – 18).

 

Met deze uitslagen moeten we de 2 komende wedstrijden winnen en zijn dan nog licht afhankelijk van de uitslag Eurosped – Grasshoppers. In de voorbereiding wordt het dus ook kijken naar de reglementen. Gelukkig spelen zij al om 10:00uur en weten we waar we aan toe zijn als we om 14:00uur tegen Grasshoppers spelen. Van de wedstrijd tegen Celeritas verwacht ik helemala niets gezien de eerdere uitslagen. Spelen we ‘Rood’ op de terugreis?

De coach van Eurosped is ook de organisator van dit toernooi. Daarmee ligt er wel heel veel werk op zijn bordje. Het is ook duidelijk te merken dat het toernooi een gebrek heeft aan vrijwilligers die deze wedstrijden aankunnen achter de tafel en dat heeft een negatief effect op het spelverloop. Ik hoop dat men in Tubbergen het niet laat gebeuren dat ook op 1 juni zo vaak het spel stilgelegd moet worden voor juryfouten.