Druk weekend. Terwijl de Apollo Mu18 in Hoofddorp speelt en we klaar staan om met de dames naar Rotterdam te gaan, moeten we eerst nog een beslissingswedstrijd spelen tegen Hoofddorp Mu16-2 in de Apollohal.

We kennen het team en de speelwijze goed. Ik heb ook de wedstrijd Hoppers – Hoofddorp gezien en weet wat me te doen staat. Meteen voeren we alle verdedigende taken goed uit. Soms laten we ons verleiden tot een foutje en dan merken we meteen waar we pijn gedaan kunnen worden. Toch nemen we de leiding en hebben we controle over de wedstrijd. We pakken veel steals en scoren na een snelle transitie. Claire laat zich nadrukkelijk gelden op dit nivo en pakt ballen af, scoort zelf of geeft de beslissende pass.

Periode 1: 12 – 18 (Hoofddorp speelt thuis)

De tweede periode breiden we de voorsprong snel uit naar 16 – 24. Vooral de laatste drie minuten zijn voor ons, 0 – 7. We scoren onze vrije worpen redelijk. We krijgen er ook veel, met als bijkomend voordeel dat de tegenstander in foutenlast komt. Twee speelsters hebben met rust al 4 fouten.

Periode 2: 26 – 35 (14 – 17)

Een flitsende derde periode krijgen we. Via 33 – 43 wordt het 36 – 51. Tijd voor wat gewissel.

Periode 3: 41 – 57 (15 – 22)

De vierde periode willen we het afmaken en daarna veel speeltijd geven aan de bank. Maar de press van Hoofddorp zorgt voor veel onrust. Een time out moet de eerder gemaakte afspraken weer opfrissen. Bij de timeout heeft Hoofddorp de 16 punten achterstand teruggebracht tot 9: 50 – 59 Maar dan moeten de eerste basisspeelsters van hoofddorp met 5 fouten het veld verlaten en herstellen we de voorsprong weer tot 16 punten.

Periode 4: 53 – 69 (12 – 12)

We zijn kampioen! Dat wordt gevierd. De coach krijgt een mooi cadeau en de speelsters taart. Marjan ook een kleinigheid voor haar vele werk.

De u14 van Probuild is kampioen in de Combinatie Mu16 klasse!

Zondag wachten de NoordHollandse Kampioenschappen, met twee zware wedstrijden.