Aan het begin van het seizoen begonnen we met 11 speelsters aan de competitie, maar we hadden ook nog Romy en Mirte, welke tijdens het NHK speelgerechtigd zouden zijn. Dat lijkt genoeg. Tot in december het verhaal van de 10 kleine negertjes begon. Lindsay liep een zware knieblessure op en ligt er 6 tot 12 maanden uit. Paulien krijgt ziekte van pfeiffer en hebben we daarna niet meer gezien. Denise B. heeft kort geleden haar enkel gebroken en zit nog in het gips. Mirte moet met de U20 naar Bemmel.

We gaan dus naar Den Helder met Quinty B., Quinty K,. Lisanne, Denise S., Femke, Lauren, Naomi, Romy en Tessa. Dan denk je dat zijn er toch nog 9, maar in praktijk is dat iets anders. Tessa  is in januari door haar enkel  gegaan en zij is weliswaar net hersteld, maar heeft na lange afwezigheid pas ongeveer 6 keer getraind. Lisanne is sinds haar ongeluk nog niet vrij geweest van rugklachten en is dus ook niet echt fit. Romy  heeft sinds een week last van een irritatie van haar achillespees en mag eigenlijk niet spelen. Dan heb je dus maar 6 echt fitte speelsters over, waarvan er 2 1e jaars U16 zijn en 4 zijn 2e jaars U14. Nou meiden ga er maar aan staan. Afgelopen week geloofden de meiden er niet echt meer in, dus Nadine heeft de nodige peptalks op de meiden losgelaten.

De eerste wedstrijd is tegen Den Helder. Lindsay en Denise B. zijn ook naar Den Helder gekomen om hun team te steunen. TOP MEIDEN!!!! We beginnen niet echt scherp en de balcirculatie is te laag. Toch kunnen we aardig bijblijven.  Het kwart eindigt in 13-12. Het 2e kwart laten we Den Helder uit lopen en we kijken in de 5e minuut tegen een achterstand aan van 10 punten. De meiden weten de achterstand te verkleinen door onder andere de press. En we gaan rusten bij een stand van 27-22.

Waar we het 2e kwart geëindigd zijn, beginnen de meiden het 3e mee. De press loopt goed en de meiden van Den Helder komen niet echt meer aan scoren toe. Eindstand 3e kwart is 31-36. In het laatste kwart weten de meiden door heel hard te werken de voorsprong vast te houden. Aan het eind probeert Den Helder door fouten te maken in balbezit te komen. Helaas zat hier ook een gemene duw in de rug van Femke bij, welke werd bestraft met een onsportieve fout. De meiden weten de wedstrijd te winnen , maar het was echter wel een uitputtingsslag.

Dan begint in de 3 uur rust de “taak” van Simone. Femke heeft, door de duw, veel last van haar rug en ook Lisanne heeft de nodige klachten. Simone is degene die ze weer aardig op weet te lappen, dank hiervoor. Ook Lorenzo moeten wij bedanken, hij heeft beide wedstrijden achter de tafel gezeten.

De laatste wedstrijd is tegen BV Hoofddorp. Zij hebben in onze 3 uur rust ook gewonnen  van Den Helder. Zij zijn echter wel met 11 fitte speelsters en 1 zieke. Tot de 16 minuut weten de meiden aardig bij te blijven. De stand is dan 23-16. Dan loopt Hoofddorp echter uit en de ruststand is 32-18. De meiden zitten er inmiddels aardig doorheen. De 2e helft is de koek op. De eindstand is 64-35. Na afloop vloeiden er veel tranen. De meiden waren uitgeput, hadden verloren en het was de laatste wedstrijd van Femke. Zij heeft veel zin in haar nieuwe avontuur, maar zal jullie heel erg missen. Zij heeft er van genoten om met jullie samen te mogen spelen. Jullie hebben in de afgelopen 2 jaar veel mooie dingen bereikt, maar vandaag mocht het helaas niet zo zijn.

Meiden jullie hebben vandaag gespeeld tegen tegenstanders, waarbij bij beide teams de helft van de speelsters 2e jaar U16 zijn. Wij missen onze enige 2 2e jaars speelsters, Lindsay (U14) en Denise B., die veel scorend vermogen heeft. Vandaag hadden we helaas maar 1 speelster in beide wedstrijden die in de dubbele cijfers zat. We moesten het maar met weinig speelsters doen, maar deze meiden hebben hun huid duur weten te verkopen. Jullie hebben gestreden voor wat jullie waard zijn en tegen Den Helder hebben jullie, onder luide aanmoediging van de ouders, laten zien dat jullie, ondanks dat jullie jonger zijn, op kunnen tegen dergelijke tegenstanders. Tegen Hoofddorp was de koek op en zij hebben gisteren verdiend gewonnen, maar jullie hebben nooit opgegeven en hebben ze op slechts op 64 punten weten te houden. Helaas kwamen wijzelf niet genoeg aan scoren toe. Meiden ik ben erg trots op jullie.

Ik wil als laatste Ilija, Nadine en Molly bedanken voor het trainen en coachen van de meiden. Jullie hebben er samen een mooi seizoen van gemaakt. En dat werd mede mogelijk gemaakt door het geregel van Marjan. Dus ook voor jou geldt, bedankt.