Op zaterdag de NHK u16 in Den Helder, waar vier bankspeelsters heel veel werk verzet hebben. Die waren ook behoorlijk moe deze zondagmiddag. De wedstrijd is tegen Hoppers en de winnaar moet/mag zaterdag een beslissingswedstrijd spelen tegen Hoofddorp. Zondag staat het NHK u14 te wachten, dus liever spelen we niet op zaterdag. Wat te doen? Met het team spreken we af dat we niet ten koste van alles deze wedstrijd gaan proberen te winnen. In principe speelt iedereen evenveel en dan zien we wel. Als we verliezen, kunnen we zaterdag lekker trainen. Als we winnen, spelen we tegen Hoofddorp op dezelfde manier als nu tegen Hoppers.

De vermoeidheid zit er goed in. Ook bij Hoppers, want die speelden op zaterdag nog tegen Lions. Dat resulteert in veel missers onder het bord en een laag tempo. Na acht minuten staat het 4 – 4. Daarna komt Hoppers langzaam op stoom.

Periode 1: 5 – 10

Dat op stoom komen moeten we afstoppen en dat doen we in de tweede periode middels een press. Dat veroorzaakt behoorlijk wat stress bij Hoppers. Denise scoort viermaal, zonder tegenscore. 13 – 10 dus. Daarna weer een 8 – 0 run en we leiden met 21 – 14.

Periode 2: 21 – 16 (16 – 6)

Lauren heeft bij de warmingup een duimblessure opgelopen waar ze veel last van heeft en we besluiten dat ze niet meer zal spelen.

De derde periode gaat Hoppers in een zone staan.Een zwaktebod denk ik, maar de intentie van de ploeg uit Hoorn is duidelijk. Ze willen de wedstrijd naar zich toehalen en hopen dat wij niet goed genoeg kunnen schieten. Tegen onze man to man spelen ze veel pick&roll, waarbij ze hun speelsters Lisanne of Shannon tegen een kleinere verdediger uit willen laten komen als wij switchen. Maar na de switch spelen we een sterke helpside defense en lossen we het als team op. Na zeven minuten is het 29 – 20. Dan gaat er van alles fout in de defensie. Gaan we rebounds weggooien, boxen we niet uit. Hoppers profiteert met acht onbeantwoorde punten.

Periode 3: 29 – 28 ( 8-12)

De laatste periode nemen we het nog steeds op tegen een zone. We pressen wat rommelig en komen zelfs achter: 31-34 na 3 minuten. Dan breekt Quinty tweemaal de zone met een driepunter. Het beste antwoord tegen een volle bucket. Het wordt 39 – 35 en in principe kunnen we de wedstrijd uitspelen. Er is namelijk geen schotklok en Hoppers zet totaal geen druk. In de timeout bespreken we dat, maar we besluiten toch gewoon te blijven aanvallen en maar zien wat ervan komt. Immers, de uitslag is voor ons altijd positief, gezien het programma komende weekend. We scoren nog tweemaal van afstand en laten Hoppers nog tweemaal scoren. Daarmee komt de eindstand op het scorebord.

Periode 4: 44 – 39 (15-11)

Aan de ene kant geweldig dat dit jonge team zover komt in de u16 competitie. Aan de andere kant zal ook komend weekend weer een aanslag worden op het gestel. Maar dat alles zal zeker bijdragen tot de opleiding van deze speelsters tot eredivisiespeelsters.