We winnen met 38 – 65 van een U16 team, waar we in het begin van het seizoen nog met 1 punt van verloren. We krijgen 3 fouten, tegen 17 voor de tegenstander. We hebben iedereen in het veld gehad en alle speelsters hebben ruim hun minuten gemaakt en hun acties kunnen maken. Toch kleeft er iets aan deze wedstrijd dat mij ontevreden maakt. Fouten van onze speelsters moeten gefloten worden. Loopfouten ook. Ik denk dat we er een stuk of 6 maken, zonder dat het afgefloten wordt. Soms scoren we er ook uit. BC Apollo maakt 26 keer lopen en ook daar wordt niet voor gefloten. Emma en Lois worden in een break onder de vloer geschoffeld. Wij stoppen hun speelsters een aantal keer foutief af. Als daar geen fluitje bij klinkt, leren we er weinig van. Ik kan alleen zelf aangeven dat het lopen was of een fout aan mijn speelsters.

Dan het spel. Het begin gaat nog, maar de periode tot mijn eerste timeout is ronduit slecht. Precies de manier waarop we eerder ons naar de slachtbank lieten leiden. Achter je (veel grotere) tegenstander gaan staan. Wel in de buurt zijn, maar niet verdedigen. Na de timeout pikken we dat goed op. We gaan van 10 – 6 naar 14 – 14.

Periode 1: 14 – 14

De tweede periode laten we zien wat we hebben, tot aan de zevende minuut. Het staat dan 14 – 29. Daarna laten we het weer helemaal lopen en staan drie scores toe. Allemaal weer door dezelfde redenen als aan het begin van de wedstrijd. In de rustbespreking merk ik ook dat niet iedereen erbij is. Met in het achterhoofd de kampioenschappen op 28 april kan ik dat niet hebben. We moeten dan volledig klaar zijn om de opdracht uit te voeren en dat zie ik nu niet.

Periode 2: 20 – 29 ( 6 – 15)

De derde periode laten we zien waar we toe in staat zijn. Als we aan de zijkant de bal innemen is het bijna altijd een score. Pick&Roll wordt afgerond met een vrije layup. We pakken veel steals en we schakelen snel om. De laatste 3.4 seconde van de derde periode maken we af, precies zoals afgesproken in de timeout. Dat was een periode van genieten.

Periode 3: 28 – 55 ( 8 – 26)

Een goed team moet ook weten wanneer de kraan weer een beetje dicht kan en dat gebeurt ook. Daarbij gaat BC Apollo erg sagging man to man spelen. Dat zien we vaker bij onze tegenstanders, ook al zijn ze een paar jaar ouder. Kortom, een goede tweede helft waarin we de wedstrijd beslissen.

Periode 4: 38 – 65 (10 – 10)

Met het resultaat in Hoorn staan we nu met drie ploegen gelijk in deze klasse. Komende zondag maken we met Hoppers uit wie een beslissingswedstrijd mag spelen tegen Hoofddorp. Ervan uitgaande dat Hoppers zaterdag wint van Lions.