Vorig jaar beleefde onze vereniging een hoogtepunt als het gaat om het leveren van speelsters aan de rayonteams. Aan het einde van het seizoen hadden we ook drie speelsters op een toernooi in Denemarken met het Nederlandse U14 team. Ook dit jaar zijn we weer ruim vertegenwoordigd in de rayonteams en was er een nieuwe primeur: zes speelsters aanwezig op de talentherkenningsdag in Barendrecht. De zes Lions moesten om 10:30 aanwezig zijn voor de trainingsvoorbereiding. De training bestond uit balvaardigheid, schotvaardigheid en 1 tegen 1. Daarna werd de motion aanval doorgenomen en 5 tegen 5 gespeeld. Na een pauze van 2 uur was er ruim de tijd genomen om de speelsters te beoordelen in de 5 tegen 5 situatie. Aan het einde van de dag kwam het spannende moment waarop de selecties bekend werden gemaakt.

Voor de Nederlandse U15 meisjes zijn er 15 speelsters geselecteerd, waaronder onze eigen Lisanne Bonnema uit de MU16-1.

Voor de Nederlandse U14 meisjes zijn 28 meisjes geselecteerd, waaronder Claire Hirman (ook Derbaspeelster), Marian van der Berg (Mu14-2), Quinty Baars en Denise Sijbrands (beide Mu14-1 en Mu16-1).

Alleen Lauren Metz viel helaas buiten de selectie. Dat gebeurde vorig jaar ook en toen bewees ze in de finale om het landskampioenschap hoe belangrijk zij is en dat ze aan de top van haar lichting staat. Maar men zag en ziet het anders.

Alle andere meiden heel erg gefeliciteerd met dit grote succes!

De 28 geselecteerden gaan trainen met het Nederlandse U14 team op 26 mei, 2 juni en 9 juni. 13 juni vertrekken ze dan naar een internationaal toernooi in Denemarken.

Bij de U15 stromen nog 5 speelsters in, waaronder Naomi Blok. Denise Bloemkolk heeft haar enkel gebroken, maar zou normaliter ook instromen. Dit Nederlandse team traint op dezelfde dagen als het U14 team en speelt ook hetzelfde toernooi. Daarbij trainen ze ook op 28 juli, 4 augustus en 11 augustus. Op 15 aug vertrekken ze dan weer naar Denemarken, voor een ander internationaal toernooi.

Nog nooit in ons 40-jarige bestaan hebben we zoveel speelsters geleverd aan (voor)selecties van de Nederlandse teams.