DSC_0755

Vandaag spelen we de laatste wedstrijd van het seizoen. En dit is tevens onze kampioenswedstrijd. We moeten het doen met maar 7 speelsters, nou eigenlijk kun je zeggen 6½, want Lisanne heeft veel last van haar rug en zal waarschijnlijk niet zoveel kunnen spelen. Tessa is een weekend weg, Paulien mag nog niet spelen en Lindsay zit natuurlijk nog met haar knie. Haar revalidatie gaat gelukkig wel voorspoedig. Helaas moeten we Denise B. aan ons lijstje met geblesseerden toevoegen. Vrijdag op de training ging zij door haar enkel. Zij kon deze niet meer belasten en dat betekent natuurlijk niet veel goeds. In het ziekenhuis bleek dat haar enkel gebroken is. Gelukkig is het niet een heel vervelende breuk, nou ja voor zover je het niet vervelend kunt noemen, maar ze begint met 6 weken gips. Top dat je er toch was Denise om je teamgenoten aan te moedigen en hopelijk voor een stukje taart.

We begonnen de wedstrijd met Quinty B., Lauren, Femke, Denise S. en Naomi. De meiden begonnen gelijk met de press en waren goed geconcentreerd. Lauren,  Naomi en Denise S. konden gelijk makkelijke scores pakken door hard te werken in de press. Crackerjacks speelde de gehele wedstrijd zone. Op de training wordt weinig gedaan aan de aanval tegen een zone, maar de meiden hadden goed geluisterd naar Ilija en wisten hier prima mee om te gaan. Er werd goed gekeken en er waren snelle passes. Eindstand van dit kwart was 10-22.

Het tweede kwart speelden we aanvallend net zo goed, maar verdedigend trokken we de teugels wat aan. Dit resulteerde in een kwartstand van 0-23. Dit kwart wisten vooral Lisanne, Naomi en Femke de basket te vinden.

Het derde  kwart beginnen we aanvankelijk nog wel aardig, maar halverwege klopt er aanvallend niet veel meer. Er word te weinig gepasst en teveel eigen acties ondernomen. We spelen niet goed meer als team. Verdedigend laten we Crackerjacks veel te makkelijk scoren. Gelukkig wist Quinty K. de basket een paar keer te vinden. Tot overmaat van ramp valt Femke halverwege uit; we zijn al met zo weinig speelsters. Zij heeft een pijnlijke pols na een gevecht om de bal. De kwartstand is 22-12.

Dan begint het laatste kwart. De meiden waren weer bij de les en Quinty B. neemt het voortouw. Na 3 minuten hadden we een run gemaakt van 0-11 met onder andere een driepunter van Quinty B. Daarna weet Crackerjacks 7 punten te scoren. De laatste minuten komen Lisanne en Femke terug in het veld. De pols van Femke valt, na een tijdje ijs erop gehad te hebben, gelukkig mee. Naomi krijgt nu eindelijk een paar minuten rust. De meiden weten de wedstrijd te beëindigen met een 0-18 run. Dit geeft als eindstand 39-86.

Ook de laatste wedstrijd hebben de meiden dus overtuigend weten te winnen en jullie zijn de terechte KAMPIOEN!!!!!! Dan is er tijd voor bloemen  en foto’s. Later in de kantine wacht de taart (bedankt Wendy en Simone)en een cadeautje voor Ilija en Nadine. Marjan, bedankt voor het regelen van de bloemen en de cadeautjes. Gelukkig kon Ray de beker en de medailles ophalen in Nieuwegein, zodat jullie ’s avonds gehuldigd konden worden voor de wedstrijd van de Dames 1. Ook kregen jullie nogmaals bloemen, nu aangeboden door de vereniging. Dit was een mooie afsluiting van de competitie. Nu moeten de overgebleven meiden zich op gaan maken voor de Noord-Hollandse kampioenschappen. Hopelijk kunnen jullie net zo ver komen als vorig jaar en worden jullie uiteindelijk Nederlands Kampioen, maar nu in de U16. Alhoewel de kansen door de blessures natuurlijk wel aanzienlijk zijn verkleint. We gaan het zien. DSC_0721