Vorige week was  Denise Sybrands jarig en vrijdag 22 maart nodigde zij het hele team uit voor een slaap feestje. Niet iedereen kon maar het was wel erg gezellig hoorde ik.  Zaterdag moesten de meiden spelen in sporthal de ICL tegen Lokomotief uit Rijswijk. Als dat maar goed gaat………… .Femke Slim was al enkele dagen flink ziek en zij zal alleen spelen als er gewisseld moest worden, want de spoeling was dun bij deze wedstrijd met de speelsters. Quinty Baars mocht niet meedoen, want zij moest even rustig aan doen i.v.m een lichte hersenschudding. Tessa Arends zou af en toe invallen i.v.m haar enkel. Lindsay Pengel was er wel, maar mag nog lang niet spelen i.v.m haar knie en Pauline van Vlierden heeft de ziekte van pfeiffer en de rest van het team moest nog wakker worden van het feestje.

Bij de uitwedstrijd had PB Lions een leuke wedstrijd gespeeld d.m.v  goed samenspel , breaks en terug vallen op setplay Flex, waardoor PB Lions uiteindelijk makkelijk won. Nu in deze wedstrijd was dat niet echt terug te zien. We begonnen de wedstrijd rustig en slap en niet geconcentreerd. We misten makkelijke ballen onder het bord en simpele lay-ups. Met enkele schoten van afstand van Denise Bloemkolk, waaronder 4 driepunters in de eerste helft en sterke drive’s van Lisanne en Lauren stonden we met de rust maar met 8 punten voor.

De meiden van Lokomotief gaf ons goed partij mede door vele insnijdende drives en het pakken van rebounds. De meiden van Lokomotief zijn dan wel lang, maar dat wil nog niet zeggen dat ze gemakkelijke rebound mogen pakken ( met z’n allen uit boxen meiden). Lauren Metz was in het derde kwart lekker op dreef met het maken van punten en langzaam lopen we uit. In het vierde kwart mede door Denise Bloemkolk lopen we nog verder uit. Quinty Kuiper, Denise Sybrands en Naomi Blok waren nuttig in deze wedstrijd en pakken in elke kwart hun puntjes mee. Eindstand 75-51. Ik had niet het idee dat we deze wedstrijd zouden verliezen, maar Lokomotief heeft ons verrast en is beter gaan spelen. Of kwam dit toch door het feestje. We zullen het nooit weten. Om een kans te maken voor het N-H kampioenschap moeten wij zorgen dat we net zo goed gaan spelen als de uit wedstrijd tegen Hoofddorp. Met een goede verdediging en samenspel en met een hoog tempo in de set aanval spelen.