Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Almonte op het programma. Almonte staat 4e op de ranglijst. Thuis hebben we dik gewonnen, maar Almonte had het thuis Binnenland ook al behoorlijk moeilijk gemaakt, dus waarschijnlijk moesten we best gaan werken voor de punten. De meiden van de U14 waren ook al naar Den Helder geweest en waren dus al vanaf 10.00 uur onderweg. Deze wedstrijd stond gepland om 18.00 uur.

Almonte begon voortvarend aan de wedstrijd. Zij speelde met veel plezier en hadden allemaal veel werklust. Bij Probuild liep het verdedigend   niet slecht, maar aanvallend lukte er werkelijk niks. Steeds werd hetzelfde spelletje gespeeld, maar keer op keer leverde dit geen goed uitgespeelde kansen op. Ook de strafworpen waren ver beneden ons niveau, 1 uit 8 kun je echt alleen maar slecht noemen. De eindstand van dit kwart was 11-5.

Het tweede kwart begonnen de meiden met de press. Hierdoor kwamen de meiden wat beter in de wedstrijd en in 3 minuten hadden ze de achterstand omgebogen in een voorsprong van 13-17. De aanval begon iets beter te lopen en werd wat langer doorgespeeld. Ook de strafworpen werden beter genomen. In dit kwart gooiden we er 8 uit 10 in en dat is natuurlijk prima. Ook verdedigend deden de meiden het nog prima. De eindstand van dit kwart is 21-33.

Dan denk je dat de meiden dit niet meer uit handen zullen geven en ze begonnen het derde kwart ook prima. Al snel stond het 23-39. Op dit moment deed Almonte er een stapje bovenop. Ze verdedigden agressief op de bal, werkten keihard en gingen hierin tot de grens, of soms er ook wel een beetje overheen. Maar onze meiden moeten natuurlijk niet de kaas van hun brood laten eten. Ze hadden geen antwoord op het spel van Almonte en stonden een 11-0 run toe. Almonte was even op alle fronten de baas. Daarna pakten de meiden het wel weer wat beter op, maar ze vielen wel wat weer terug in het eerste kwart. De eindstand van dit kwart is 50-53.

Het laatste kwart bleef Almonte goed spelen. Maar onze meiden speelden weer wat geconcentreerder. In het begin ging dit kwart gelijk op, maar aan het eind wisten de meiden weer wat uit te lopen. De wedstrijd was inmiddels wel wat harder geworden. Alleen mochten wij in dit kwart echt wat minder dan onze tegenstanders. Jammer want de meiden van Almonte speelden een prima wedstrijd. Ze speelden hard en gingen natuurlijk tot de grens van de scheidsrechters. Maar zij hadden de hulp van de scheidsrechters echt niet nodig. De wedstrijd werd uiteindelijk prima uitgespeeld en de eindstand was 61-72.

Almonte had een prima wedstrijd gespeeld. Zij hadden enorm veel werklust en spelplezier en hebben het ons serieus moeilijk gemaakt. Gelukkig kunnen onze meiden ook echt wel een leuk potje basketballen en hebben we de wedstrijd toch weten te winnen.