Vandaag spelen we de uitwedstrijd tegen Orca’s. Thuis was dit de eerste wedstrijd van onze reeks wedstrijden, waarbij we de 100 punten haalden en die wedstrijd eindigde in 109-47.  Maar dat kon vandaag best moeilijk worden. Het begin was van de wedstrijd was al vrij rommelig. De wedstrijd was namelijk verzet en de scheidsrechters wisten daar blijkbaar niets van. Zij stonden 2 weken geleden in Urk. Gelukkig wilde iemand van Urk fluiten, samen met Lorenzo. Heren bedankt.

We begonnen nog wel aardig met een 8-0 run. Maar er was veel balverlies. Orca’s speelde fel op de bal, zonder daarbij  veel aan de help-side verdediging te denken. Op zich is dat niet zo’n probleem, maar wel wanneer er te weinig bewogen wordt en de lijnen niet goed gelopen worden. We hadden daardoor veel balverlies. Het kwart eindigde bij een stand van 6-20.

Het tweede kwart liepen we eerst nog uit naar 6-26, maar daarna lieten we Orca’s terugkomen tot 16-30. En dat was ook de ruststand. Dit kwart was eigenlijk gewoon slecht. Meer valt er niet over te vertellen.

Het derde kwart liepen we wel veel sneller uit, maar het spel was niet goed. Orca’s speelde vrij fysiek en mocht veel, maar meiden jullie lieten je op dit vlak door de meiden van Orca’s overlopen.  De enige die zich niet liet overbluffen door de felheid van de tegenstander was Lisanne. In de press werden we een aantal keer achter elkaar zo voorbij gelopen, waardoor we makkelijke scores tegen kregen. Toch viel de kwartstand van 56-23 dan nog wel mee.

Het laatste kwart was vergelijkbaar aan het vorige, met een eindstand van 33-78. Gelukkig is het verschil tussen beide ploegen qua basketbal groot, waardoor we nooit echt in de problemen zijn gekomen. Maar de tegenstander bleef knokken tot het eind en qua felheid en inzet waren zij vandaag echt beter. Wij lieten ons door hen van ons stuk brengen. Dit mag eigenlijk niet gebeuren meiden?

Het positieve is dat iedereen gescoord heeft en de scores vrij aardig verdeelt waren. Meiden deze wedstrijd moeten we maar gauw vergeten. De punten zijn weer binnen en dat is het belangrijkste. Op naar de volgende wedstrijd.