Op zaterdag 2 maart stonden we met z’n alle om half 10 in de karekiet. Wanneer wij moesten spelen wisten wij niet. Alleen dat we om 10 uur verwacht werden. Gelukkig speelden wij de eerste wedstrijd, dat was fijn. Toch niet voor niets om 08.00 je bed uit op zaterdag ochtend. We waren met een vol team vandaag wel 12 spelers! Een hele opgave voor Erik en mij om iedereen evenveel te laten spelen. De wedstrijden duurde ook maar 4x 5 minuten en zijn dus erg kort. De laatste wedstrijd duurde zelfs maar 2x 4 minuten door een wat minder goede organisatie, maar goed de dag:

Pleun, Elliott, Justin, Rens, Sara, Colin, Robin, Stan, Desi, Marit, Donna, Julia en alle ouders waren mee. Het hele team was compleet en Justin traint al een tijdje met ons mee. Hij speelde vandaag zijn eerste wedstrijd met ons en dat ging hartstikke goed. De eerste wedstrijd was tegen het thuisspelende team Early Bird, er zaten een paar grote jongens in en 1 dame. Terwijl ons team uit 7 meiden en 5 jongens bestaat, maar ondanks dat gingen wij vol zelfvertrouwen de wedstrijd in! Wij laten ons niet zo snel bang maken, onze dames vechten net zo hard als de jongens.

We begonnen de wedstrijd met Marit, Donna, Rens, Elliott en Stan. Toch waren we wel een beetje zenuwachtig en dat was te zien. De ballen wilde niet zo goed vallen en alle vrije worpen gingen mis. Toch hadden we een kleine voorsprong na 5 minuten. De volgende ploeg oogde wat minder zenuwachtig, maar toch ging het scoren nog niet zo goed. Justin, Sara, Robin, Desi en Julia stonden er dit kwart in. Colin en Pleun zijn tussendoor gewisseld, omdat we dus met 12 waren. De wedstrijd bleek erg spannend, bij Purmerend was er 1 jongetje die er bovenuit sprong. Ik geloof dat hij alle punten in zijn eentje heeft gemaakt. Bij ons waren de scores wat meer verdeeld; Elliott 8, Colin 2, Marit 2 (heel belangrijke, beslissende score) en Julia ook 2. Eindstand 14-10

Hierna hadden wij 2 wedstrijden rust, erg jammer. De kinderen hebben lekker lopen dribbelen en met elkaar gespeeld.

De 2e wedstrijd was tegen een onder 8 team, natuurlijk had ik al even gekeken hoe deze kinderen speelden. Het was mij al duidelijk dat dit een slacht partij zou worden. We begonnen de wedstrijd met Desi, Pleun, Julia, Colin en Justin. Vrijwel meteen werd er door ons gescoord, Justin knalde er een paar mooie ballen in. Julia scoorde ook al snel een paar ballen. Helaas was de verdediging niet zo scherp en kregen wij ook een score tegen. Veel ballen werden al afgepakt onder onze basket en het leeftijdsverschil werd al snel duidelijk. Na het eerste kwart stonden we al 16-2 voor. Ik had besloten dat het voor de tegenpartij leuker zou zijn als wij vanaf de middenlijn zouden gaan verdediging. Het was even wennen, maar goed dit ging prima. De tegenstander kon ook wat dribbelen en wat meer ballen en wij gingen lekker door met scoren.

Justin viel erg op door vele knappe scores. Donna, Marit en Julia hadden door dat als ze de bal hoog houden, ze over mensen heen kunnen passen en schieten! Robin scoorde 6 mooie punten op rij, 1 linker en 2 rechter lay-ups . Goed hoor. Een mooi schot van Rens en een van Collin van uit de hoek. Elliott ging ook rustig door met zijn spel, ballen afpakken en mooie scores maken. Sara scoorde een mooie lay-up en heeft een hoop ballen afgepakt. Stan gaf vooral mooi passes naar andere en maakte zelf ook nog een score. Desi was ook goed bezig, scoren en strak verdediging. Pleun had helaas niet gescoord, maar heeft wel zeer goede passes gegeven en andere op deze manier laten scoren. Ook was erg goed aan het verdediging.

We sloten de wedstrijd af met 46-4, de laatste twee kwarten duurde maar 4 minuten, dus het had nog dikker kunnen zijn. Justin 12, Elliott, Robin en Julia 6, Donna 4, Colin, Stan, Rens, Sara en Desi 2. 2 Punten zijn onbekend..

De laatste wedstrijd was tegen Derba. Aan het begin van het seizoen hadden we met 10 punten verloren van dit team en waren we eigenlijk vrij kansloos. Voor ons was het een mooie meting om te kijken hoe het met onze progressie zit. We gaan steeds beter als team spelen en hebben veel geleerd sinds de eerste wedstrijd. Aangezien het time management niet zo heel top was, duurde de wedstrijd maar 2 x 4 minuten. Erg jammer omdat ik wel een volle wedstrijd tegen dit team had willen spelen.

Vanaf de eerste minuut kon je gelijk zien, dat wij erg verbeterd zijn. De zijn feller, sneller en agressiever, behendiger en slimmer dan in onze eerste wedstrijd. Ook hebben wij 2 nieuwe speler erbij, Elliott en Justin die belangrijk waren vandaag. Eigenlijk speelden wij Derba compleet weg en domineerde wij op het veld. Ballen werden al snel afgepakt en er werd slim gespeeld. De passes worden steeds beter en slimmer. We hebben uiteindelijk na 2x 4 minuten met 14-2 gewonnen. Marit, Justin en Elliott 4 en Rens 2 punten.

Ik ben erg trots en voor Erik en mij is het erg leuk om te zien hoe snel jullie vooruitgaan. Natuurlijk was dat ons al eerder opgevallen, maar dit was een perfecte meting. 2 x in de week trainen geeft het goede resultaat.

Michelle Feijen