Zaterdag 9 Februari was het weer zover, een toernooi voor de u10. We waren dit keer erg goed voorbereid, omdat we een gast training van Molly Mcdowell hadden gehad. Een erg leuke en vooral leerzame training, heel erg bedankt Molly. Helaas was er vrijdag ook minder goed nieuws. Donna heeft helaas een flink gekneusde pols en kon niet mee. Erg vervelend en hopelijk gaat het snel beter. Sarah had last van de griep en Pleun had een turnwedstrijd. We hadden nog 8 man over, gelukkig was Sam (5!) het broertje van Desi ook mee en vond hij het ook leuk om mee te spelen. We stonden dus met 9 man klaar om te beginnen.

De eerste wedstrijd leek een moeilijke te worden, ik had al van de coach van Amstelveen gehoord dat Amsterdam een goede ploeg was. Er liepen een paar grote jongens tussen, maar we lieten ons niet gek maken. We begonnen de partij met: Desi, Robin, Marit, Rens en Elliot. We begonnen zeer geconcentreerd aan de wedstrijd, het lukte ons niet om te scoren. Wel zagen Erik en ik goed samenspel en wat kansen. Helaas was de tegenstander toch iets beter dan wij en eindigde het eerste kwart in 8-0. De 2e periode mochten Stan, Collin, Julia en Sam er in en Elliot bleef staan, want die kon helaas de 2e wedstrijd niet aanwezig zijn. Sam maakte zijn debuut als basketballer en deed dit heel erg goed. Hij was steeds als eerste terug om te verdedigen en als eerste in de aanval. Deze periode waren we meer gewend aan het spel van de tegenstander en probeerde we meer om de grote jongens heen te passen in plaats van er over heen. De eerste score aan onze zijde werd gemaakt door Collin, een mooi schot. Vervolgens mocht Elliot aanleggen voor 2 vrije worpen en hij schoot ze er keurig in. Als laatste score Elliot ook nog een mooie lay-up.

Het 4e kwart hebben we pas echt laten zien wat we konden, jammer dat we toen pas zo goed gingen spelen. Helaas verloren met 28-16, maar het 4 kwart wel met 10-4 gewonnen. Volgende wedstrijd tegen BvA beginnen we net zo sterk als het einde en dan wordt het heel spannend. Goed hersteld hoor!

Elliot 8 punten, Collin, Stan, Robin en Marit 2 punten

 

Na een kwartiertje pauze begon de volgende wedstrijd al. Elliot was helaas weggegaan en er waren nog 8 spelers over. Lekker wisselen dus. We begonnen deze wedstrijd met: Stan, Julia, Collin, Desi en Marit. Deze wedstrijd speelden wij tegen de Maple Leaves 2, we waren klaar om te laten zien wat we kunnen. We begonnen de wedstrijd goed, maar het schot wilde nog niet erg vallen. Uiteindelijk werd er pas in de 6e minuut gescoord door Desi. Collin raakte hierna en mooi schot en er was een score van Marit, Robin sloot het kwart af met een schotje en na 10 minuten was de stand 8-0. We waren erg goed aan het verdedigen en we speelden goed samen. Het 2e kwart gingen we gewoon verder met waar we gebleven waren. Ik wilde nog goed wat druk op de bal geven en de tegenstander kwam niet vaak in de buurt van hun basket. Marit begon dit kwart de score, een mooie lay-up. Rens maakte vervolgens ook een mooie lay-up uit een eigen steal. Stan maakte een schot van ver weg en Marit sloot het kwart af op dezelfde manier als ze hem begon; met een lay-up. De tegenstander had ook wat kansen gekregen en het stond 16-4. We waren lekker bezig en speelden steeds beter samen, er kwamen al wat mooie passes hier en daar.

Binnen 1 minuut stond het 22-4 door scores van Robin, Desi en Julia, ik had al met het team afgesproken dat Rood betekende dat ze vanaf de middenlijn moesten verdedigen. Na 5x hard Rood te hebben geroepen reageerde toch bijna iedereen en gaven wij onze tegenstander ook wat ruimte om een beetje te basketballen. Het kwart eindigde met een score van Robin. Het laatste kwart ging erg goed, we hebben we 16 punten gemaakt, bijna iedereen heeft gescoord.

Robin 10 punten, Stan en Marit 6 punten, Julia, Collin, Desi en Rens 4, Sam 2

Ik kan weer erg tevreden zijn, we hebben goed als team gespeeld en laten zien wat we kunnen. We gaan elke week vooruit en dat is te merken. Iedereen is van waarde in het veld en even belangrijk. Al met al was het weer een geslaagde dag!

Michelle Feijen