Wanneer je naar de eerste seizoenshelft kijkt, zouden we vandaag een van de laatste spannende wedstrijden moeten hebben. Thuis hadden we wel gewonnen van BV Hoofddorp, maar dat ging niet gemakkelijk. Ook hebben zij van Binnenland gewonnen en dat hebben wij natuurlijk ook, maar niet met zulke grote cijfers als zij. De meiden hebben goed getraind en oefenden afgelopen donderdag op de training tegen Apollo U20 en dit ging boven verwachting goed. De meiden waren er dus klaar voor en waren van plan hun huid duur te verkopen, ondanks het feit dat de ziekenboeg erg groot is. Paulien was nog ziek en Lisanne was net hersteld van de griep, maar heeft daarbij erg veel last van haar nek. Zij zat wel op de bank en mocht wat minuten maken, maar het liefst zo weinig mogelijk. Tessa heeft nog last van haar enkel en Lindsay zit natuurlijk nog met haar knie. Deze week mag haar gips eraf en dan kan ze voorzichtig beginnen met revalideren. Zij was er wel vandaag, top!!!! Ze had gelukkig niet meer dat pipse smoeltje en op haar gezicht stond weer haar oude vertrouwde lach. En volgende keer gewoon op de bank gaan zitten hoor. Je speelt dan wel niet, maar natuurlijk hoor je wel bij het team. De meiden missen je en zijn blij je te zien.

De meiden begonnen uiterst geconcentreerd aan de wedstrijd. Zij voerden hun taken prima uit en waren fel op de bal. Vanaf de eerste minuut liep Hoofddorp wat achter de feiten aan en zij kwamen door de goede verdediging niet goed aan aanvallen toe. Daarbij moeten we wel zeggen dat zij de weinige goed uitgespeelde kansen ook niet benutten. Onze meiden deden het aanvallend beter en speelden de aanvallen goed uit. Kwartstand: 7-19.

Het tweede kwart gaf eigenlijk hetzelfde beeld. We verdedigden goed en geconcentreerd en de aanval liep prima. Ondanks het feit dat we deze wedstrijd geen press hebben gespeeld, behaalden de meiden een prima score. Er werd goed naar elkaar gekeken en er werden mooie passes gegeven. We hadden een aantal gemakkelijke scores uit de break, omdat Hoofddorp wat minder snel omschakelde van de aanval naar de verdediging. Kwartstand: 8-22.

Na de rust werd het spel iets minder geconcentreerd, zowel aanvallend als verdedigend. Toch kwam Hoofddorp niet dichterbij. Alle kwarten werden door Probuild gewonnen. De scores kwamen voornamelijk van 4 meiden, maar deze hebben ze wel vrij aardig verdeeld. Alle 4 zaten ze dik in de dubbele cijfers. Kwartstanden: 16-17 en 13-16. Dit gaf als eindstand 46-75.

Meiden dit was een prima wedstrijd en jullie hebben verdiend gewonnen. Volgens mij waren Ilija en Nadine ook uiterst tevreden.