Vandaag weer eens naar Den Helder om te spelen tegen de Mu16. De tegenstander staat vanaf minuut 1 in een zone en komt daar ook niet meer uit. Standaard spelen wij dan de hele wedstrijd een press, anders speel je alleen maar van die saaie zone aanvallen en komen we niet aan leuk basketball toe. Dat leuke basketball was zeker in de eerste periode ver te zoeken. Na 6 minuten hebben we nog niet gescoord en staat het 4 – 0. Een timeout moet vooral de verdediging wat scherper zetten. De scores komen dan vanzelf uit de break en als we eenmaal een paar keer gescoord hebben….

Na de timeout maken we een 0 – 8 run.

Periode 1: 7 – 13

De tweede periode zet Claire haar goede spel voort en verdubbeld haar 4 punten uit de eerste periode. We lopen langzaam weg naar 15 – 28. Dan is het Quinty Kuijper time: 8 punten op rij.

Periode 2: 15 – 38 (8 – 25)

De laatste 5 minuten van de eerste helft waren zoals het moet. Die kopieren in de derde en vierde periode is de opdracht. We beginnen de tweede helft met een 0 – 12 run en brengen de stand op 15 – 50. Helaas missen we veel vrije worpen, maar de transitie uit de press is wel heel goed. Snelle passes, over het halve veld en daarna meteen een drive.

Periode 3: 17 – 64 (2 – 26) Onze beste periode.

Anouschka was ondertussen ingevallen voor de nog steeds geblesseerde Lois. Zij is 10 jaar en wordt in het geweld van 14 en 15 jarige Helderse meiden gegooid. Dat doet ze heel goed en ze staat haar mannetje ook in de man to man press.

De vierde periode scoren we heel veel en halen we zelfs de 100 punten. Quinty Kuijper mag voor taart gaan zorgen. Maar de 15 punten die we tegen krijgen zijn er een paar teveel. Daarentegen worden die wel gescoord op het moment dat we met een heel klein team in het veld staan.

Periode 4: 32 – 104 (15 – 40)

Slechte start, maar goed opgepakt. En dat is ook weer een mooi leermoment.