Het mix U10 team van Michelle Feijen speelde zaterdag 26 januari 2 wedstrijden in het koude Heiloo. De weersomstandigheden vielen gelukkig mee waardoor we met een bijna volledig team konden aantreden. Coach Michelle was helaas verhinderd waardoor ass. coach Erik samen met Patricia de honneurs mochten waarnemen.

We moeste  in de openingswedstrijd meteen aantreden tegen de gastheren en dames van Flashing Heiloo. Het startende vijftal had het moeilijk in de eerste periode. Heiloo verdedigde fel op de bal en Landslake was onzorgvuldig in de afwerking. Verdedigend stond het wel goed zodat Heiloo nauwelijks scoringskansen wist af te dwingen. In de tweede periode zetten we vier verse krachten in en toen ging het aanvallend meteen beter. Onze kleine grote man Elliot zette ons op voorsprong met een paar prachtige scores waarna de spanning weg was. Ook Sarah was uitstekend op dreef met goede scores en een paar prachtige assists. De instructies van Jaap over het innemen van de bal hebben duidelijk geholpen!
Het andere vijftal kon natuurlijk niet achterblijven en ging in de volgende periodes vrolijk verder met scoren en heel hard verdedigen. Onze tijgers Robin en Desi lagen regelmatig op de grond om ballen af te pakken en ook onze “Twin Towers” Julia en Marit laten zien niet alleen sterk te zijn onder het bord maar ook in het afpakken van ballen.

Rens was weer eens niet te stoppen bij het opbrengen van de bal net als Donna die met een paar geweldige power drives het hele veld over wist te steken. Beiden hadden een beetje pech in de afwerking maar dat gaat zeker goedkomen. Pleun liet zien dat ze niet alleen de prijs voor de mooiste sokken verdiende en was over het hele veld een plaag voor de tegenstander met een prachtig schot als kroon op het werk.

De eindstand was 22-2 in ons voordeel, Elliot (8) en Sarah (6) waren onze topscorers, Marit, Desi, Robin en Pleun zorgden voor de rest van de punten.

Een half uurtje later volgde de tweede wedstrijd tegen het eerste team van MBCA Amstelveen. Twee weken geleden hadden we het erg moeilijk tegen MBCA 2 (12-12) dus dit beloofde een lastig karwei te worden. Met 7 meiden en 2 jongens tegen 8 jongens en 2 meiden, niet ieder mix-team is hetzelfde opgebouwd…

Het was wederom Elliot die ons de weg wees. Scorend, verdedigend en vooral heel hard werkend was hij een voorbeeld voor iedereen. Ook Julia speelde nu een hoofdrol en hield zich goed staande tegen het harde (maar faire) spel van MBCA.
Verdedigend hadden we het veel moeilijker dan in de eerste wedstrijd en het innemen van de bal ging ook een stuk lastiger, daar gaan we dus hard aan werken! Conditioneel en ook mentaal ziet het er goed uit, na een  achterstand van 8 punten terugkomen tot een voorsprong laat in de wedstrijd is natuurlijk prima. Helaas wisten we de voorsprong niet vast te houden en ging MBCA er met een 26-22 overwinning vandoor.

Dat ons team een enorme progressie maakt is wel duidelijk, twee weken na het gelijkspel tegen MBCA 2 maken we maar liefst 10 punten meer tegen hun eerste team!

Topscorers: Elliot (8), Julia (4) en Desi (4). Donna, Robin en Sarah (2)

Al met al een dag om trots op te zijn, we hebben Michelle gemist maar ik heb met de andere ouders weer genoten van ons team!

Eric de Roos