Vandaag de thuiswedstrijd tegen BC Apollo U16. Een groot team en we verloren met 1 punt in de eerste wedstrijd. Lindsay kwam kijken, met nieuw gips om haar been. Voor haar begint over 4 weken de revalidatie. Lois kampt met een vervelende rugblessure. Tijdens de warmingup zag het er nog goed uit, maar bij een verkeerde beweging schoot het er toch weer in. We spelen dus met 8 speelsters. De tegenstander heeft nog meer personele problemen en komt met maar 6 speelsters.

Het begin is duidelijk voor ons. De basis 5 van Probuild hebben het makkelijk tegen de basis 5 van Apollo: 4 – 2 en 13 – 2. Wat opvalt zijn de vele scores van Quinty K: maar liefst 6 in de eerste periode.

Periode 1: 15 – 6

De tweede periode blijft een beetje gelijk opgaan tot de derde minuut: 19 – 12. Daarna maken we weer het verschil met een 13 – 0 run.

Periode 2: 32 – 14 (17 – 8)

De verdediging die we spelen werkt goed. Ook als we incidenteel pressen, komen we tot een steal. De training met Molly op pick & roll werpt zijn vruchten af in de aanval.

Periode 3 spelen we nog steeds een sterke aanval, maar verdedigend laten we over ons heen lopen. Tot 45 – 23 gaat het nog, maar dan wordt het 48 – 31 en dat geeft Apollo hoop. De kans bestaat dat ze helemaal terugkomen en die capaciteiten hebben ze ook. In een timeout maak ik duidelijk dat ik de intensiteit in de verdediging niet goed vindt. Laki gaat stoppen bij de dames 1 en ik was nog niet gebeld, vandaar.

Periode 3: 52 – 35 (20 – 21)

Ook de vierde periode verdedigen we niet geweldig en rebounden we niet heel sterk. Het wordt 59 – 46. Daarna stabiliseren we enigszins en houden de wedstrijd in balans tot 67 – 50. De laatste 6 punten zijn voor de gasten. We missen het vernuft om de opgebouwde voorsprong uit te spelen en gaan veel te snel schieten na een aanvalsrebound. Al met al wel een zeer leerzame wedstrijd.

Periode 4: 67 – 56 (15 – 20)