Vandaag stond de uitwedstrijd tegen DAS op het schema. Thuis werd dik gewonnen en de meiden waren het dus aan hun stand verplicht om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten. We moesten het vandaag weer doen zonder Lindsay en Tessa.

Het eerste kwart begon DAS voortvarend en kwam al snel op een 4-0 voorsprong. Daarna ging de wedstrijd aardig gelijk op. Toch nam ProBuild wel het voortouw en liep langzaam uit naar een voorsprong van 15-19 aan het eind van het 1e kwart.

Het 2e kwart liepen de meiden wat sneller uit onder aanvoering van Femke. Zij maakte in dit kwart meer dan de helft van de punten. Er werd goed naar elkaar gekeken en ook werd in dit kwart de press weer gespeeld. Kwartstand 15-27.

Het 3e kwart waren de meiden niet echt bij de les. Zij lieten toe dat DAS een run van 11-2 konden maken. Dit mag toch niet gebeuren. Na 5 minuten werden de meiden “wakker” en nu nam Naomi de leiding. ProBuild maakt een run van 0-12 en Naomi scoorde in dit kwart de helft van de punten. Kwartstand 15-16.

Het laatste kwart speelden de meiden goed uit en de voorsprong werd gestaag groter. De eindstand was 58- 87.

De aanvallen liepen beter dan vorige week en er werd beter naar elkaar gekeken. Door de press konden we, zoals meestal het geval is, gemakkelijke scores maken in het tweede en laatste kwart. Verdedigend kon er echter zo nu en dan wel een stapje bij. We anticipeerden niet goed op de pick and roll en lieten DAS daar meerdere keren gemakkelijk door scoren. Iedereen heeft deze wedstrijd gespeeld en ook heeft iedereen gescoord. De een wat meer dan de ander, maar dat maakt niet uit. Iedereen heeft zijn eigen rol in het team en iedereen is belangrijk. Er zaten 4 speelsters in de dubbele cijfers.

Het was geen super goede wedstrijd, maar ook zeker geen slechte.