Vandaag (12.1.12) was er een toernooidag voor de mix u10 in IJmuiden. Wij zijn om 11 uur vertrokken uit Landsmeer om er een leuke dag van te maken. Op het programma stonden twee wedstrijden, eerst tegen Akrides 2 en daarna tegen MBCA. Aangezien wij pas één wedstrijd hebben gespeeld, had ik geen enkel idee wat we van onze tegenstanders konden verwachten en het maakte mij ook eigenlijk niet zo veel uit. Als we maar lekker konden spelen en weer veel konden leren. Om half 12 waren we allemaal keurig in de hal en was het tijd om ons te gaan omkleden. Met een beetje hulp van alle mama’s en papa’s (bedankt!) stonden alle kinderen om kwart voor 12 klaar om lekker warm te gaan lopen.

Voor de wedstrijd hadden we (Eric en ik) twee gelijkwaardige teams gemaakt en afgesproken de kinderen allemaal 2 x 8 minuten per wedstrijd te laten spelen. Julia mocht deze keer springen en deed dat fantastisch! De bal was voor ons en er volgde een pass van Elliott naar Rens die vervolgens het eerste schot er meteen in knalde. Wat een opening van de wedstrijd. Na deze mooie score moest er natuurlijk weer hard verdedigd worden, binnen een paar seconde hadden wij de bal alweer veroverd en scoort Desi een heel mooie Lay-up. Hoe bescheiden we allemaal in de eerste wedstrijd waren, des te fanatieker waren wij vandaag. Niemand liet zich de bal uit handen trekken, nee wij namen het initiatief en stalen de bal overal vandaag; uit de lucht, uit de dribbel of uit iemands handen, het was allemaal geen probleem. Julia pakte hierbij ook heel veel rebounds en score lekker over iedereen heen. Sara had ook een paar heel mooie acties en zelfs meerdere scores. De stand na de eerste periode was 12-0 in ons voordeel. Iedereen uit dit team had zelfs al gescoord en gaf de mooiste passes om andere te laten scoren! Heel goed gedaan.
Na het eerste kwart stond het andere team te trappelen om ook eindelijk het veld in te mogen. Zij wilde ook dolgraag laten zien wat ze geleerd hebben de afgelopen tijd! Het duurde niet lang voordat er weer een score van ons in lag! Sterker nog we gingen gewoon door, net zo als het eerste kwart. De tegenstander had geen schijn van kans tegen ons, ze kwamen bijna niet weg van onze helft, knap hoor. Er werd ook dit kwart onwijs hard verdedigd. Stan viel op, door het harde werken en het afpakken van vele ballen. Marit pakte net als haar zus ook een heleboel rebounds en scoorde er vrolijk op los, ja meiden die lengte is heel handig bij basketball! Colin maakte ook een mooie score en gaf goede passes. Donna was overal op het veld, dribbelen, passen het maakt haar allemaal niet uit! Robin maakte ook een mooie score en pakte meerdere ballen af.

Tijdens het tweede kwart werd ons gevraagd om terug te zakken tot aan de middenlijn, omdat onze tegenstander anders geen kans had. Het stond ondertussen al 26-0. Wel jammer dat het niveau wat aan de lage kant was voor ons, maar wij hebben ook heel grote sprongen gemaakt als team de afgelopen weken. Ouders van de tegenpartij konden dan ook niet geloven dat wij een nieuw team zijn en pas één keer een wedstrijd hebben gespeeld. Een groot compliment aan het team.
We hebben de 2e helft net zo goed gespeeld en het karwij afgemaakt! Wij moesten wel even wennen aan het verdedigen vanaf de middenlijn, maar ook dit hadden wij snel door en pakte de bal nu op de middenlijn af in plaats van meteen op onze eigen helft. Iedereen had heel hard gewerkt en we waren wel toe aan een pauze. Het leuke was dat iedereen gescoord had en we wel met 42-12!! gewonnen hadden. In de pauze konden we allemaal even naar onze ouders en had Desi beschuit met muisjes mee omdat ze een broertje heeft gekregen! Na tien minuten begon de tweede wedstrijd alweer.

De tweede wedstrijd leek een wat pittigere partij te worden. Het team van de tegenstander bestond ook alleen uit jongetjes. We begonnen weer met Desi, Sara, Elliott, Rens en Julia. We bleken toch iets verslapt door de eerste wedstrijd en stonden na hard werken achter met 4-2. Nog niks aan de hand. Het andere team bestaande uit Stan, Colin, Robin, Donna en Marit moest het even recht gaan zetten. Helaas waren zij ook een beetje slapper en stonden we naar 16 minuten met 8-4 achter. Na een kleine toespraak waarin ik vertelde dat ik al super trots was op onze prestatie, maar we toch nog wat feller konden zijn, viel het muntje. Het lichtje ging weer aan en het team ging er vol tegen aan. De wedstrijd werd erg spannend en ik zag geweldige passen, goede onderscheppingen en heel mooie acties naar de basket. Helaas konden we net niet doordrukken en ging de zoemer bij 12-12. Wat zijn wij goed terug gekomen, van een achterstand toch maar even gelijk gemaakt en zelfs bijna gewonnen.

Wij hebben een heel leuke en leerzame dag gehad. We zijn echt met sprongen vooruit gegaan in de paar maanden dat we basketballen. We spelen vooral heel goed samen en kijken goed naar elkaar. Iedereen werkt hard en dat is te merken. We zijn een team waar we trots op mogen zijn en een voorbeeld voor de club! Ik weet niet of alle teams wel zo goed samenspelen hoor! Elloitt speelde vandaag zijn eerste toernooi en deed dat voortreffelijk, slimme passes, fakes en zelfs mooie afstandschoten. Desi is ons werkpaard, elke bal is voor haar ze duikt over de grond, het maakt allemaal niets uit en ze scoort ook nog eens een hoop punten. Sara verdedigt hard en maakt mooie lay-ups. Rens is de jongen met snelle handjes die alle ballen weg tikt en afpakt en ook een prachtig afstand schot heeft geraakt. Julia wint elke sprongbal voor ons en pakt vele rebounds en maakt ze vervolgens ook nog eens af. Stan is ons beest, een onuitputtelijke bron van energie die overal tegelijk is op het veld, met goede passes op de break. Donna is heel erg vooruit gegaan, je laat geen bal meer uit je handen pakken en neemt goed initiatief om de bal naar onze kant te brengen, de lay-ups gooi je er ook allemaal in. Robin is onze snelle meid die veel op de break loopt en elke kans grijpt om een mooie score te maken en ook nog is goed kan verdedigen. Marit pakt van iedereen ballen af en scoort er vrolijk op los, je schiet over mensen heen en maakt goed gebruik van je lengte. Colin geeft veel mooie passen en scoort zelf ook een hoop punten. Helaas kon Pleun er vandaag niet bij zijn, in verband met een vakantie.

Ik ben onwijs trots op jullie, jullie hebben hard gewerkt en laten zien wat echt basketballen is. We hebben als team een goede stap voorwaarts gemaakt en we gaan zo door!Eric bedankt voor je hulp en op naar het volgende leuke toernooi en misschien wel een team uitje
Trainer/coach Michelle Feijen