In de kerstvakantie heeft Lindsay een zware knieblessure opgelopen. Een grote aderlating voor het team en ook heel zwaar voor Lindsay, die 6 dagen per week met basketball bezig is. Zonder haar moeten we naar Hoorn. We speelden net voor de kerstvakantie al tegen Hoppers en die verloren we net met 2 punten. 4 van mijn speelsters speelden vanmiddag eerst met de u16 de zware wedstrijd tegen Binnenland. Dat was niet alleen een spannende wedstrijd met veel druk, maar de u14 meiden waren daar ook nog eens belangrijk in de overwinning. Hoe pakt dat uit in de tweede wedstrijd van de dag? Net als de vorige keer tegen Hoppers maken we weinig scores. Na 8 minuten spelen staat het 5 – 2! De thuisploeg weet nog een aantal keer te scoren en maakt 9 – 2. Twee punten in 1 periode is echt te weinig.
Periode 1: 9 – 2
De tweede periode gaat het een stuk beter. Via 13 – 4 komen we terug tot 13 – 10. Maar daarna lopen we weer achter de feiten aan. Te traag in de aanval en steeds een stapje te laat in de verdediging. Om de speelsters nog wat aan te zetten tot het maken van druk, laat ik ze full court spelen. Dat geeft wat extra balbezit, maar die worden bijna niet omgezet in scores.
Periode 2: 21 – 14 (12 – 12)
De derde periode komen we eigenlijk alleen in scoringspositie vanaf de vrije worplijn. Daarvan converteren we 50%, namelijk 4 uit 8. Ook dat is te weinig en daarbij hebben we geen vat meert op de tegenstander.
Periode 3: 39 – 24 (18 – 10)
De vierde periode staat de aanval weer 6 minuten droog. Het wordt 48 – 24. Helaas breekt een speelster van Hoppers nog een vinger. Zij wordt naar het ziekenhuis gebracht. Wij maken nog 8 punten en daarmee is de wedstrijd gespeeld. Het is even schakelen, zonder Lindsay en het tempo is nu te hoog voor ons. Maar vorig jaar hebben we ook zo’n periode gehad en daarna gingen we een tempo harder spelen. Hopelijk kunnen we dat weer. De complimenten zijn er weer terecht voor ons jonge team. De complimenten terug weer voor het fluiten in Hoorn. Als er 1 of 2 scheidsrechters staan die ongeveer de regels kennen en serieus fluiten, ben ik al heel tevreden.
Periode 4: 54 – 32 (16 – 8)