Zaterdag stond de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft gepland. En dit was niet zomaar een wedstrijd, maar het was waarschijnlijk gelijk de sleutelwedstrijd. Beide teams hadden in de eerste seizoenshelft slechts 2 punten laten liggen. Wij deden dit in onze allereerste wedstrijd tegen de tegenstander van vandaag. Met 2 punten hadden we uit verloren en de meiden waren erop gebrand om de wedstrijd van vandaag te winnen. En in dat geval zouden we ook alleen bovenaan staan.

Helaas moesten we het vandaag doen zonder Tessa. Zij heeft donderdag op de training een enkelblessure opgelopen. En dan Lindsay, zij heeft in de kerstvakantie een zware knieblessure opgelopen, is inmiddels geopereerd en zal dit seizoen zeker niet meer in actie komen. We gaan jullie missen meiden, maar hopen dat Tessa dit seizoen nog wel zal kunnen spelen. Beide meiden konden vandaag gelukkig aanwezig zijn, Tessa op krukken en Lindsay in een rolstoel. Goed dat jullie er konden zijn meiden.

De wedstrijd begon van beide kanten rommelig. Beide teams hadden natuurlijk 3 weken niet gespeeld en dat was terug te zien in het spel. Pas in de derde minuut scoorde Binnenland als eerste. Maar daarna was de beurt aan ProBuild. Wij hadden een 12-0 run. Binnenland scoorde nog 4 punten in de laatste minuut en dat gaf als eindstand van dit kwart 12-6. De rest van de wedstrijd ging het gelijk op met de volgende kwartstanden 23-20, 34-33. ProBuild heeft eigenlijk de gehele wedstrijd voor gestaan, slechts bij 0-2 en 31-32 nam Binnenland het voortouw.

ProBuild kwam in het derde kwart in foutenlast. Denise B. moest het veld verlaten met 5 fouten. Maar zij was niet de enige, in het vierde kwart volgden eerst Femke, Quinty B. en later ook Lisanne. Complimenten aan de 2 overgebleven basisspeelsters (Naomi en Paulien) en de “bank” (Lauren, Denise S. en Quinty K.).Sommige hadden nog niet zoveel minuten gemaakt en andere des te meer. De laatste 5 minuten gingen de meiden er, eerst nog onder aanvoering van Lisanne, tegenaan. Toen ook zij het veld moest verlaten speelden de 5 overgebleven meiden de wedstrijd voortreffelijk uit. Ze konden zelfs nog uitlopen tot 8 punten  en de eindstand van de wedstrijd was 54-46. Goed gedaan meiden!!!!

De gehele wedstrijd gaf hetzelfde beeld. De spelletjes werden niet of nauwelijks gespeeld en als ze dan eens gespeeld werden, liepen we de lijnen niet goed. Hier is van de week tijdens de training toch veel aandacht aan besteed. Ook  was er te weinig rust, we gingen mee rennen met de tegenstander en er werden teveel slordige passes gegeven. Ook werden er teveel verkeerde beslissingen genomen.

Binnenland stond stevig te verdedigen, maar ze hadden ook vaak hun handen nodig. Toch moeten we ze een compliment geven. Ze hebben ons op 54 punten weten te houden en wisten ons spel goed te ontregelen. Buiten Hoofddorp (56) was onze laagste score 81 en gemiddeld scoorden we in de eerste seizoenshelft 95,7 punten per wedstrijd. Onze tegenstanders scoorden 45,7 punten per wedstrijd. Verdedigend hebben ook wij het vandaag dus niet slecht gedaan.

Gelukkig zijn de punten binnen. Helaas spelen we niet genoeg van dit soort wedstrijden. Dit zijn de wedstrijden waar we van leren. De tegenstander dwong ons te knokken voor elke bal. Het was van onze kant helaas geen goede wedstrijd. Maar ja, ook slechte wedstrijden moeten gewonnen worden en dat is vandaag gelukt.