Vandaag moesten we de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft spelen. Dit was thuis tegen Crackerjacks. Gezien de eerdere uitslagen zou ook deze wedstrijd geen probleem moeten worden voor de meiden.

Het eerste kwart gingen de meiden voortvarend van start. Ondanks dat er in kwart voor de verandering eens geen press werd gespeeld, was het verschil tussen beide ploegen al snel duidelijk. De meiden liepen de lijnen goed, stonden goed te verdedigen en keken goed naar elkaar. Er waren 2 kleine puntje die wat minder liepen. De pass kwam soms iets te laat, maar vorige week werden de opties in het nieuwe spelletje soms nog helemaal niet gezien. Dit gaat dus echt al beter. Ook vielen de ballen niet zo lekker en dan niet alleen de schoten, maar ook de makkelijke ballen onder het bord. De eindstand van dit kwart was 18-8. Lindsay had zoals meestal weer een aantal mooie steals. Tessa had een aantal mooie rebounds.

In het tweede kwart werd de press weer gespeeld. Dit kun je dan gelijk terug zien in de eindstand van dit kwart, namelijk 53-12. Dus inmiddels lagen de meiden weer op schema voor de taart op de training van maandag. Voor de afwisseling hebben de ouders bedacht dat het deze week oliebollen worden. Het is natuurlijk de laatste wedstrijd van het jaar, maar dan moet wel eerst de honderd punten gehaald worden. Naomi ,Quinty K., Lauren en Denise S. waren lekker op dreef dit kwart. Naomi pakte veel rebounds en scoorde daarmee gemakkelijk. Quinty gaf mooie assists en pakt veel  steals. Lauren had een aantal mooie drives en Denise S had een paar mooie scores.

Het derde kwart gaf hetzelfde beeld als het tweede kwart. In dit kwart konden Denise B., Femke, Paulien en Quinty B. profiteren en zij hadden een aantal mooie scores. Ook dit kwart was weer redelijk eenzijdig. Wij scoorden 28 punten en de tegenstander 4. Dit bracht als eindstand van het derde kwart 81-16.

Het laatste kwart stopten de meiden weer met de press. Dit kwart werd begonnen met de jonge meiden. Het liep even niet zo lekker. Na 6 minuten hadden wij pas 10 punten gemaakt en de tegenstanders al 16. Zij hadden dus al net zoveel gescoord als in de eerst 3 kwarten. De “oudjes” (eigenlijk allemaal 1e jaars) stelden in de laatste minuten de oliebollen zeker. Het was Naomi die deze week het honderdste punt scoorde. Zij mag dus naar de oliebollenkraam. De eindstand was 108-37.

Laki Lakner stond ook te glunderen. Vorige week kon hij al lekker een stukje taart eten en blijkbaar lust hij ook oliebollen.

Helaas kon Lisanne nog niet zoveel spelen. Zij moest van de fysio ook nog rustig aan doen. Maar ze stond gelukkig wel weer even op het veld. Haar moeder had deze week appeltaart gemaakt voor de ouders, want zij vond dat wij ook wel een keertje taart verdienen met al dat klappen en aanmoedigen. Het was erg lekker. Bedankt!!

Fijne feestdagen allemaal.