We hebben maar drie echte wedstrijden in deze competitie. Tegen Hoofddorp, BC Apollo en Hoppers. Vandaag dan tegen Hoppers, in Hoorn. De start is zeker niet voor ons. Na acht minuten staat het 9 – 2 voor de thuisploeg. Ze spelen een sagging man to man en we proberen teveel via drives te scoren.
Periode 1: 9 – 4
Ook de tweede periode gaat het niet heel hard met de scores. Via 13 – 8 komt de ruststand op het bord.
Periode 2: 15 – 10 (6 – 6)
De tweede helft gaan we ook saggen. De tegenstander heeft alleen maar uit drives gescoord en bijna niet van afstand. De eerste vier minuten zijn voor ons. We komen terug in de wedstrijd: 17 – 18. Na een timeout van Hoppers komen we weer vijf punten achter 23 – 18. Tich weten we heel knap in de wedstrijd te blijven.
Periode 3: 25 – 24 (10 – 14)
De laatste periode is spannend. We hebben een tijdje het heft in handen, echter maar met twee punten. 26 – 26, 28 – 30, 32 – 34. De laatste drie minuten komen we echter niet meer tot scoren. Het staat ondertussen gelijk: 34 – 34. In de laatste halve minuut weet Hoppers van aftsand te scoren en spreken we in twee time outs af wat we gaan doen. We krijgen een kans en er wordt een fout op Quinty gemaakt. Niet in een schotpoging. Weer zijkant en Lauren neemt een driepunten. Die gaat maar net mis. Quinty Baars komt in balbezit en scoort, echter is de bal pas na de zoemer los. De laatste schermutselingen zijn op de video te volgen.
Periode 4: 36 – 34 (11 – 10)
We hebben aanvallend niet onze beste wedstrijd gespeeld, maar ik ben best trots op de meiden. Ze hebben geknokt en laten zien dat ze iedere week beter worden als team. De handelingssnelheid moet omhoog en dan komt het allemaal goed.Altijd als een u16 team uitbundig juicht als ze van ons u14 team winnen, zie ik dat als een compliment.
Dit was onze laatste wedstrijd van de najaarscompetitie. Vanaf januari gaan we in een poule spelen met meer interessante wedstrijden. Vorig jaar gingen we vanaf dat moment pas echt beter spelen. Eerste wedstrijd in januari: Hoppers uit!