Lokomotief MU16 – PB Lions MU16

Zaterdagavond moest de MU16 naar Rijswijk voor hun wedstrijd tegen Lokomotief. Het was nog even onzeker of Ilija kon coachen, want hij lag deze week ziek in bed. Gelukkig hoorden de meiden ’s middags dat hij toch kon komen. Lisanne kan helaas niet meedoen. De tegenstander staat 8e op de ranglijst, dus waren de meiden het aan hun stand verplicht om deze wedstrijd ruim te winnen.

De meiden starten scherp aan de wedstrijd. Alleen worden er wel te veel makkelijke scores gemist. Ook is de rebound niet echt goed verzorgt. De meiden van Lokomotief zijn dan wel lang, maar dat wil nog niet zeggen dat ze gemakkelijke rebound mogen pakken. Het 1e kwart eindigt met een stand 9-23. In de aanval spelen de meiden een nieuwe play. Dit gaat nog niet perfect, maar er wordt ook pas een week op getraind. De meiden zijn in deze play nog niet oplettend genoeg en regelmatig worden de speelster die vrij komen niet gezien. Toch wordt hij ook af en toe goed gespeeld en hebben we daardoor makkelijke scores.

Het 2e kwart wordt wat slap begonnen. En Lokomotief kan in de eerste 3 minuten 6 punten maken. Wij scoren in deze minuut onze eerste punten van dit kwart. Maar in de laatste  7 minuten komen de meiden op stoom en scoren ze 37 punten. Lokomotief maakt er nog maar 1. De ruststand is 16-60. De meiden liggen dus weer op koers voor taart maandag op de training.

In het 3e kwart scoort de tegenstander pas in de zesde minuut en zij scoren slechts 4 keer  vanaf de vrije worplijn. Wij maken er 26. En dit kwart eindigt dus in 20-86.

Dan denk je dat de 100 halen een makkie is, maar het laatste kwart begint de score wat te haperen. Pas in de negende minuut zorgt Femke met een schot de taart veilig en zij zal zondag moeten bakken.

Deze wedstrijd spelen alle speelsters ongeveer even veel en ook iedereen scoort. Eigenlijk halen alle speelsters een voldoende. 4 Speelster zitten in de dubbele cijfers.