We volgen een beetje hetzelfde programma als vorig seizoen. Dus nu weinig tactiek, maar vooral finishen, (vrije worpen) schieten en ballhandling. Daarmee bereiden we ons voor op de tweede helft van de competitie in een uitdagende poule, met BC Apollo, BV Hoofddorp, Hoppers, Lions, Racing Beverwijk en Den Helder. Allemaal U16 teams. Vandaag spelen we ook tegen een u16 team, maar de warming up zegt al veel. Dat gaat geen moeilijke wedstrijd worden. Na drie minuten staat het dan ook 0 – 14 en we trekken door naar 2 – 21. Daarna wordt het spel wat rommeliger en missen we vooral (weer) veel vrije worpen.

Periode 1: 5 – 30

De tweede periode halen we nogmaals alles uit de kast. 5 – 47. Dan laten we de thuisploeg een aantal scores toe: 11 – 51, maar het einde is weer helemaal voor ons.

Periode 2: 11 – 61 (6 – 31)

Het begin van de derde periode is ons slechtste gedeelte van deze wedstrijd. Na drie minuten opent BV Amsterdam de score en even gaan we zelfs gelijk op: 15 – 63. Daarna pakken we de draad weer op en sommige scores zijn heel mooi. Met twee passes het veld over en dan een laatste pass onder het bord en een layup.

Periode 3: 17 – 77 (6 – 16)

We zijn nog op koers voor de 100 punten, maar dat is geen doel op zich. Het team moet vooral in verschillende samenstellingen opdrachten uitvoeren in de verdediging. Al die tactische aanpassingen kunnen in de toekomst van pas komen. Zo maken we van deze wedstrijd een training. De 100 punten halen we dan ook niet.

Periode 4: 19 – 95 (2 – 18)