Zondag 18 november moesten de meiden spelen tegen Basketbal vereniging Almonte uit Eindhoven. Almonte staat vierde op de ranglijst, dus het kon een aardige wedstrijd worden. Begin eerste kwart ging Almonte voortvarend van start met pressie op de dribbelaar, daardoor had Probuild enkele keren balverlies.  Daarbij wilde Probuild te snel aanvallend spelen, waardoor de goede opties uitbleven en er niet gescoord werd. Almonte bleef daardoor goed in de wedstrijd. In het tweede gedeelte van het eerste kwart kwam er wat rust in de aanval, waardoor de opties beter benut werden. Mede door Quinty Baars en Pauline van Vlierden, die allebei een lekkere wedstrijd speelden, werd de eindstand eerste kwart 20-15.

In het tweede kwart ging Probuild pressie spelen, daardoor pakten Lindsay Pengel, Denise Bloemkolk en Naomi Blok veel intercepties, waaruit ze konden scoren. Tegen deze pressie bleek Almonte niet opgewassen te zijn, waardoor de ruststand 41-23 was.

Het derde en vierde kwart kende twee gezichten. Probuild ging gewoon lekker door met pressie spelen, waardoor Quinty B, Denise B, Denise S, Pauline, Lauren en Lindsay erop los scoorden.

Maar Almonte ging ook onbewust wat harder (technisch niet goed) verdedigen. De scheidrechters lieten dit toe, waardoor enkele gevaarlijke situaties ontstonden bij lay up’s van Lindsay Pengel (onder doorlopen) en Femke Slim (werd onderuit gehaald). Onnodig in mijn ogen en scheidrechters (en coach) moeten hiertegen optreden en een onsportieve fout geven, want deze waren echt op zijn plaats. Vervolgens moeten de scheidsrechters (en de coach) wel de desbetreffende speelster uitleggen wat zij fout doet, want je mag hopen dat ze niet beseft wat ze doet en dat ze de volgende keer nadenkt en niet meer van dit soort fouten maakt. Je kan een tegenstander daardoor behoorlijk blesseren en dat is volgens mij niet de bedoeling.

In het vierde kwart werd er niet goed verdedigd en mochten de Eindhovenaren 18 punten scoren. Dat kan beter meiden. Ook is het de hele wedstrijd wel rommelig gebleven. Er was teveel balverlies (33x) en te vaak werd er voor de verkeerde opties gekozen. Eindstand 92-49.