Mu14-1: Probuild Lions tegen The Lions Mu16-1

De Mu14-1 van Probuild is een redelijk getalenteerd team. Iedereen kan met beide handen dribbelen, een linker- en rechterlay-up maken, redelijk schieten en bergijpt tactiek in de aanval en de verdediging. Aangezien er in de regio niet zo heel veel gelijkwaardige u14 teams zijn, kom je dan uit in een u16 poule. Daar ontmoet je altijd tegenstanders die groter en sterker zijn. Soms kunnen ze wel basketballen en soms helemaal niet. En soms zitten ze daar een beetje tussenin. Iedereen is dan stijf rechts, kan niet echt goed schieten en heeft slecht voetenwerk. Maar ook wel weer vaardig genoeg om te denken dat het allemaal wat voorstelt. Dat geldt dan voor zowel de speelsters als de ouders.

Die komen dan tegen ons U14 team te staan en gaat er eens even lekker op los rammen. Een 15 jarig meisje gaat het dan de 13 jarige guard eens even lekker moeilijk maken met fysiek geweld. Dit alles gebeurt in de start van onze wedstrijd tegen de Lions. Quinty wordt bij het opbrengen van de bal regelmatig geduwd, aan haar armen getrokken en hetzelfde geldt voor iedereen die naar de basket gaat. Dat betekent veel persoonlijke fouten voor de Lions maar ook verontwaardiging daarover. In mijn ogen onterecht. Net zoals bij Hoofddorp vind ik dat dit team slecht verdedigd en alles fysiek probeert op te lossen. Alle complimenten voor mijn speelsters die gewoon doorgaan en zich niet laten afleiden van de opdracht.

De start gaat gelijk op tot 6 – 6 en daarna is de voorsprong voor ons: 14 – 6.

Periode 1: 19 – 10

We bouwen de voorsprong wat verder uit, terwijl iedereen aan spelen toekomt.

Periode 2: 32 – 17 (13 – 7)

In de derde periode staat er een zone tegenover ons. Begrijpelijk gezien de foutenlast bij de Lions en het gebrek aan verdedigende kwaliteiten. We pakken de zoneaanval snel op en blijven verder gelijk opgaan met de tegenstander.

Periode 3: 45 – 28 (13 – 11)

Periode 4: 52 – 41  (7 – 13)

Misschien niet het sterkste einde, maar iedereen is redelijk stuk gebeukt en gelooft het verder wel. Quinty Baars speelt een hele sterke wedstrijd en krijgt daar ook de complimenten voor. Lois was er helaas niet bij en werd vervangen door Anouschka, die haar eerste minuten maakte in dit team en ook nog scoorde.