Vorige week had onze tegenstander met ruime cijfers verloren van Hoofddorp, waar wij op onze beurt al ruim van hadden gewonnen. Je verwacht dan dat deze wedstrijd niet heel moeilijk zal worden. De doelen waren: de tegenstander onder de 25 punten houden en zelf meer dan 120 scoren. Maar zijn deze doelen niet te hoog gegrepen?

We moeten het vandaag helaas doen zonder Tessa, zij heeft last van haar voet. Aan het begin van de wedstrijd  beginnen we gelijk te pressen. Het gevolg is veel bal winst en veel gemakkelijke scores. Maar op de momenten dat Grasshoppers de press weet te breken, geven wij ze veel te veel ruimte. Van hun nummer 9, Simone Verbeek, wisten de meiden dat zij echt wel kan basketballen. Zij werd echter niet goed verdedigt en kon haar tegenstander te makkelijk verslaan. En als wij dan verslagen waren, hadden wij niet de intentie om ons terug te knokken en liepen we er maar een beetje achteraan. Uiteindelijk zou hun nummer 9 één derde van hun punten voor haar rekening nemen.  Aanvallend kijken de meiden erg goed naar elkaar. Er worden mooie assists gegeven en het maakt niet uit wie er scoort. Dat is prima, zo hoort het te zijn meiden en dit is erg leuk om naar te kijken. Iedereen krijgt ongeveer evenveel speeltijd en het kwart eindigt in 12-37.

Het tweede kwart verloopt eigenlijk hetzelfde, door de press veel bal winst en gemakkelijke scores, maar ook teveel scores tegen. De ruststand is 29-78.

En dan moet je nog 2 kwarten spelen. We konden al zeggen dat het eerste doel niet gehaald was, want Grasshoppers had al meer dan 25 punten gescoord. Het was nu zaak om ze minder te laten scoren en dit zelf des te meer te doen. Dit lukt aan het begin best goed. Na 7 minuten hebben we Grasshoppers pas 2 keer laten scoren en wij staan inmiddels op 100 punten. In de laatste minuten verslappen we verdedigend echter weer en krijgen we nog 8 punten tegen. De eindstand van dit kwart is 41-110.

We gaan het laatste kwart gewoon door met waar we gebleven waren en de eindstand is 48-141. Iedereen heeft ongeveer evenveel minuten gemaakt en er zaten 7 speelsters, waarvan 4 van onze jonkies,  in de dubbele cijfers. En het tweede doel is daarbij dus dik gehaald.

Je kunt wel stellen dat dit niet echt een normale uitslag is voor wedstrijd. Je speelt dan wel tegen een U14 team, maar ook wij hebben niet echt een oud U16 team. Er is er bij ons maar 1 uit ’97, 5 speelsters zijn uit ’98 en 5 speelsters zijn uit ’99. Deze laatste 5 zijn dus ook nog U14 speelsters. Het is jammer dat er zoveel verschil is in deze competitie. Ik denk niet dat zowel Grasshoppers als wij veel geleerd hebben van deze wedstrijd en we moeten maar gauw verder gaan met de voorbereiding op de wedstrijd van volgende week tegen Almonte. Dit zal vast een leukere en leerzamere wedstrijd worden.