Mu14-1: BCApollo Mu16-1 tegen Probuild Lions

Vandaag de wedstrijd tegen het sterke en vooral grote BC Apollo Mu16-1. De start is voor ons. We maken makkelijke scores en de thuisploeg niet: 2 – 10. We weten dit redelijk door te zetten richting het einde van de periode. Maar we missen veel te veel vrije worpen. Maar liefst 8 weten we niet te benutten, van de in totaal 11 kansen.

Periode 1: 9 – 15

In het begin van de tweede periode verandert er iets. We weten absoluut niet meer te scoren, maar gelukkig de tegenstander ook niet: 9 – 17. Tot de zesde minuut gaat dat zo door: 13 – 19. Dan is het op bij ons en maakt BCA nog 5 punten.

Periode 2: 18 – 19 (9 – 4)

Na de rust weten we nog maar 1 normale score te maken en de rest is van de vrije worplijn. We maken er nu 5 uit 10. Iets beter, maar zeker niet voldoende.

Periode 3: 25 – 26 (7 – 7)

De vierde periode is opeens weer helemaal anders. Er wordt volop gescoord en wij hebben het initiatief: 27 – 31 en 31 – 37 halverwege. Maar dan scoren we 3 minuten weer niet en komt BCA langszij: 37 – 37.

Denise brengt ons weer op voorsprong: 37 – 39. De tegenstander is mijns inziens technisch minder en moet het hebben van de fysieke krachten. Die komen los in een geweldige toverbal die vanuit de draai richting de ring gaat, en erin: 39 – 39.

De laatste twee minuten hebben we nog alle kansen om de 2 punten mee naar huis te nemen. Maar we missen te veel makkelijke ballen. Het wordt nog 39 – 40, waarna BCA tweemaal scoort: 43 – 40. In de laatste halve minuut maken we nog een mooie score en dus 43 – 42. Tussen de scores van BCA in hadden we nogmaals de kans om op voorsprong te komen. Maar ons spel moet teveel van de basis komen en tegen deze oudere meiden kan ik minder een beroep doen op de eerstejaars speelsters. Die spelen dan ook weinig, maar dat is ingecalculeerd. De meesten hebben ook al bij Derba gespeeld een dag eerder.

Al met al gaat deze wedstrijd met 1 punt verloren. We wilden spannende wedstrijden en die hebben we nu. Hij was niet goed, maar het ging tenminste ergens om. Vorig jaar leerden we dat we daar sterker uit kwamen. Vergeet niet dat we toen kansloos van BCA u16 verloren en pas in maart even sterk waren. Vergeet ook niet dat we met een u14 team spelen tegen u16 teams. Alles in perspectief zien….