Mu14-1: Probuild Lions tegen Hoofddorp Mu16-2

Na een aantal niet zo heel veelzeggende wedstrijden, die makkelijk gewonnen werden, nu dan een echte tegenstander, Hoofddorp u16-2. Bij Hoofddorp is er een u14 lichting die wat schamel is qua aantallen. Daarom werden zij bij de u12 al in een mixteam gestopt en nu weer verdeeld over de u16-1 en de u16-2. Voor ons moeilijk in te schatten of het lastig zou gaan worden. De uitslagen geven aan dat we ongeveer even sterk zijn, maar soms waren we wel een beetje aan het experimenteren bij de andere wedstrijden, waardoor we aan het einde meer punten tegen kregen dan nodig was.

De start is voor ons, vanaf de tip scoort Lindsay. In dezelfde minuut maakt Hoofddorp 2 – 4. Zo gaat de eerste periode door. Het is lastig om iedereen veel speeltijd te geven, want ik heb 3 speelsters nodig met genoeg body en kunde om weerstand te bieden aan de tegenstander. Dat betekent dat zo’n 6 speelsters hun minuten moeten maken op 2 posities. Dat betekent voor Emma en Lois nog geen minuten in periode 1.

 

Periode 1: 11 – 10

 

Zij komen er wel in in de tweede periode, maar onze scores worden toch voornamelijk gemaakt door Lindsay, Quinty Baars en nu vooral Lauren. In dit kwart komt zij in totaal op 12 punten. We lopen uit naar een 12 punten voorsprong: 33 – 21. Ik zet nu een wat meer experimenteler team in het veld en het gaat meteen mis. Hoofddorp grijpt de kans en maakt 6 punten op rij.

 

Periode 2: 33 – 27 (22 – 17)

 

We zien vooral dat we tekort komen aan body en lengte. Soms staat Emma tegenover Kim Loogman en dat kan ze niet behappen. Logisch, als je ze naast elkaar ziet. Maar toch denk ik dat we het slim doen in de aanval en geen al te grote vergissingen maken in de verdediging. We spelen onze man to man in de tweede helft iets anders. Hoofddorp zoekt daartegen wat meer de low post, maar daar wordt niet heel veel uit gescoord. Het verschil blijft een beetje hangen rond de tien punten en dat is best knap (en krap). Bij een 8 punten voorsprong maken wij nu de laatste zes en komen op 14 punten voor.

 

Periode 3: 53 – 39 (20 – 12)

 

De laatste periode is het zoeken naar het moment waarop er nog wat minuten gemaakt kan worden door degene die veel aan de kant gezeten hebben. Helaas is de stand met nog 4 minuten te spelen nog steeds spannend: 58 – 49. Dan halen de sleutelspeelsters bij de tegenstander hun vijfde fout en moeten aan de kant. Vanuit de coaching van Hoofddorp is daar wat gemopper over. Wij krijgen veel minder fouten. Daar kan je van alles over zeggen. Ik heb de luxe dat ik de wedstrijd nog eens slowmotion kan terugkijken en zie dat Hoofddorp heel veel fouten maakt door slecht op hun voeten te staan. Ook wordt er voor veel niet gefloten, maar dan ook niet voor de fouten op Lindsay als ze de bal opbrengt. Hoofddorp speelt nu fullcourt en dat speelt ons aardig in de kaart. We kunnen makkelijk de bal innemen en de verdediger passeren. Daarna volgt een 5 tegen 4 of een 4 tegen 3 situatie. Ouders, het is dan ook belangrijk dat we die twee speelsters de bal in laten nemen, zonder dat ze geholpen worden. Dat dus niet roepen vanaf de kant. Bij de stand 60 – 49 houdt het op voor Hoofddorp en scoren we nog 12 punten op rij.

 

Periode 4: 72 – 49 (19 – 10)

 

Voor mij een onverwachte overwinning eerlijk gezegd. Ik had gedacht dat Hoofddorp meer uit het lengteoverwicht zou halen, maar nu blijkt dat zij in de rotatie van speelsters teveel verzwakking kennen. Een mooie stap weer voor ons u14 team!