Probuild Lions aanvallend zwak toch gewonnen

De meiden van Probuild Lions waren na twee weken wel weer toe aan een wedstrijdje en mochten afgelopen zaterdag in Landsmeer aantreden tegen het altijd lastige BV Hoofddorp.
Over de wedstrijd kunnen we kort over zijn; aanvallend als team was Probuild Lions niet goed bezig. Het tempo lag te laag, de schoten van afstand gingen er niet in, te veel scores na een drive werden niet afgemaakt en er werden te veel strafworpen gemist. Dit alles zorgde voor een lage eindstand voor Probuild Lions. Wel moeten we de meiden een compliment geven over de verdediging, want deze stond goed. Ook dat kun je terug zien aan de lage eindstand van de tegenstander.

De eerste 3 min. van het eerste kwart stond Probuild zelfs achter, omdat aanvallend het tempo laag lag en omdat ze niet scoorden. Pas in de 8 min. van het eerste kwart kwamen we dmv. enkele goede scores van Denis B. langs zij. En de eindstand van dit kwart was 13-8.
Het tweede kwart ging het iets beter, maar dit was niet te zien in de score. De Probuild meiden maakten goede drives en namen goede afstandsschoten, maar de ballen vielen gewoon niet, waardoor het met rust 25-19 was.
Het derde kwart nam Probuild afstand van Hoofddorp, dat kwam mede door de press. Hoofddorp leed veel balverlies en wij konden makkelijke scores maken. Ook Hoofddorp ging aan het begin van het derde kwart pressen, maar zij speelden hun press niet goed en Probuild profiteerde daarvan, 44-26.
Het vierde kwart gaf weer het zelfde beeld als het tweede kwart, waardoor we als team maar 12 punten maakten. Als Probuild maar een derde van zijn strafworpen raak had geschoten en enkele afstandsschoten had benut, dan was de eindstand voor Probuild veel hoger uitgevallen.
Mede door de goede verdediging van Probuild maakte de tegenstander gelukkig ook maar 6 punten in het vierde kwart, waardoor de eindstand 56-32 werd.

Wedstrijd verslag afkomstig van de website van Hoofddorp:
Op zaterdagmiddag in Landsmeer stond het gehele team U16 klaar om te gaan ballen tegen medekoploper Probuild. Na een slechte trainingsweek i.v.m. vakantie kon er wel compleet begonnen worden. Britta, Ehlaha, Melissa, Lotte Vader en Pien begonnen de wedstrijd. En zij waren goed scherp. De punten waren schaars en na 7 minuten stond het dan ook pas 6-6. Daarna zakte onze defence iets in en gaven we wat weg. Probuild maakte beter af, maar door een mooi eindschot bleef het beperkt, 13-8.
Het tweede kwart begonnen wij zeer slap, er was snel een time-out nodig om dit te herstellen. Probuild mocht even alles en wij scoorden niks meer, snel liepen zij uit naar een 24-11 stand. Gelukkig zetten de meiden uit Hoofddorp nog een keer goed aan en pakten we nog wat punten, zodat de schade in de rust beperkt bleef, 25-19.
Het derde kwart zou een belangrijk kwart worden werd er verteld in de kleedkamer, neem het goede gevoel van eind tweede kwart mee werd er gevraagd door de coaches. Maar helaas, Hoofddorp wist niet goed meer hoe er gespeeld moest worden. Probuild dicteerde de wedstrijd. Een kwartstand van 19-7 zegt eigenlijk genoeg. Heel veelbalverlies en doordat de press niet lekker liep, kregen we makkelijke scores tegen. Hier en daar een puntje voor ons, maar veel te weinig.
Het vierde kwart beginnen met een achterstand van 44-26 is heel lastig. En dat bleek ook. Hoofddorp kon niet meer aansluiten en viel nog iets meer weg. Probuild speelde het goed uit en mikte er nog twee driepunters in. Wij hadden moeite met scoren en die bal rolde er steeds weer uit, al waren de acties goed gemaakt. Na 40 minuten klonk het eindsignaal en stond er een 56-32 stand op het bord.
Coach Hoofddorp:
Wij verliezen deze wedstrijd terecht van Probuild. Probuild is wat sterker en verder dan wij op dit moment. Maar ondanks dat hebben we het ruime verlies vooral aan ons zelf te danken. Wij maken het ons zelf veel te moeilijk. De bal wordt zo veel weggegooid, 37 keer balverlies is echt te veel. En neem dan de lage schotpercentages erbij en dan kan je geen wedstrijd winnen. We hebben een aantal goede acties laten zien, maar waren ook nog een beetje in de vakantiestemming, leek het wel. Een leerzame wedstrijd, waarbij wij terecht aan het kortste eind hebben getrokken.