Het begin en einde van het eerste kwart werd helemaal bepaald door Rani Chaoui, hij kon weinig fout doen. Helaas voor ons gold dat ook voor de tegenstander, US, de kampioen van vorig jaar. Rani begon met een tweetal ‘eenvoudige’ scores en gooide er ook nog 4 drietjes in, waarvan drie in de laatste minuut. Eindstand eerste kwart kwam op 25-24 in ons voordeel.
Dit kwart ploften er in totaal 10 drietjes door de basket, alsof ze een vierkante meter groot waren.
Ook het tweede kwart bleef het een mooi gelijk opgaande wedstrijd. De nieuwe zaal leek echter een licht verlammende invloed te hebben op een groot aantal van onze spelers. De temperatuur was erg hoog en het zuurstofgehalte leek laag, wat een aantal spelers een reden leek te geven wat minder te presteren. Dit kwart sloten we af met 14-16, waardoor we bij rust met 39-40 achterstonden.

Voor beide teams was het jammer dat één van de scheidsrechters zich in de pauze realiseerde dat hij de dag ervoor van zijn vrouw een nieuw fluitje gekregen had, een stortvloed aan vermeende fouten was het gevolg. Niet partijdig maar wel erg veel.
Ook in het derde kwart bleef het een ‘close match’. Er werd weer flink gescoord, natuurlijk door Rani maar ook Steve Leysner en Pieter Herman wisten het netje goed te vinden. Dit kwart werd 23-20 in ons voordeel.
Het vierde kwart werd een grote teleurstelling, US gooide er een schepje boven op en wij konden onvoldoende aanhaken. Vooral één van de centers van US kwam helemaal los, deze man maakte het verschil in de wedstrijd. Wij konden hem niet verdedigen en de vele vrije worpen die hij ‘kreeg’ werden allemaal vlekkeloos benut. Deze speler was zo slim om voortdurend inside te gaan en met de eerder genoemde scheidsrechter in de buurt was dit een garantie voor veel vrije worpen. Bij ons was alleen Steve zich dat blijkbaar bewust en kon hij dit kwart nog wat scoren (9 punten), waarvan 6 uit vrije worpen. We verloren deze wedstrijd met 79-89. Als we verdedigend wat scherper worden en iedereen weer de benodigde energie kan leveren weten we nu dat we voor niemand onder hoeven te doen.

Scores: Angelo Eudoxie 2, Jim en Kees Handstede en Jeroen van der Broek ieder 3, Erwin Rosenkrantz 5, Melle Larooi 6, Pieter 10, Steve 15 en Rani liefst 32 punten (waarvan 7×3).