Verloren, maar het voelt als gewonnen! In ieder geval hebben de toeschouwers en de sport gewonnen.

Compliment aan Den Helder, ook zij speelde met het hart en toonde een prima sportieve vechtlust, maar helaas, wij konden ze net niet pakken!
Het was wat mij betreft een super vette wedstrijd met alles erop, erin en ernaast. Spanning en sensatie van de eerste tot de laatste seconde, van minuten kun je niet meer spreken. Het spel vloog heen en weer en telkens wisselde de kansen. Alle speelsters hebben voor 100% inzet getoond en bij vlagen heel sterk gespeeld. Zonder iemand tekort te willen doen, ik vind dat Francisca de absolute uitblinkster was, zij was en is geweldig goed, inzet, spelinzicht, snelheid, verdedigen en scoren, zij heeft het allemaal. Dit keer heb ik wat anders gecoacht, nu geen nieuw vijftal, maar meer wisselen van wat de wedstrijd nodig had. Bij voorkeur wil ik iedereen een gelijk aantal minuten laten spelen, alleen niet elke wedstrijd vraagt hierom. Soms moet je en wil je hiervan afwijken. Dat zal niet iedereen begrijpen, dat snap ik. Nu was er wat gemopper dat ik soms te snel wisselde en/of iemand te weinig liet spelen. In mijn rol als coach moet ik ook wennen, de wedstrijd van zaterdag was ook voor mij een zeer moeilijke wedstrijd. Wij waren steeds zo dichtbij de overwinning, telkens kwamen wij weer voor en telkens kwam Den Helder weer terug in de wedstrijd. In het derde kwart dacht ik, nu hebben wij ze. Wij kregen 6 punten voorsprong, maar door wat rare fratsen, scheidsrechter liet doorspelen bij een wissel? Werd het weer gelijk. Ook de coach van onze tegenstander ging uit zijn dak, wel een beetje terecht, want Esther liet doorspelen na een foutje. Wel leuk zo, tenminste een beetje spannend. Ik vond dat er goed gefloten werd, daar lag het niet aan. Waar lag het dan wel aan, dat wij toch verloren? Wij hebben een paar punten te weinig gemaakt, maar het zat vooral in de vrije worpen. Den Helder schoot zo ontzettend goed de vrije worpen erin, ongelooflijk. Zij kregen, even tellen, in totaal 43 vrije worpen en daar gingen er 19 in, bijna 50%. Wij kregen 24 vrije worpen en daar gingen er slechts 5 in. Wij hebben in totaal 35 fouten gemaakt, niet normaal, in een thuiswedstrijd. Den Helder kreeg 24 fouten. Wij weten weer wat wij vooral moeten trainen. Onze topscoorster is Francisca met 24 punten! Whaaauuuw , hierna volgt onze enige en echte bikkel, niet moe te krijgen en zij gaat er volledig voor Fleur met 10 punten, dan Jeske, onze super snelle spits van wereldklasse, dan Romy, die elke wedstrijd beter gaat spelen, met 8 punten, dan Marian met slechts 4 punten, dat is gewoon te weinig, maar Marjan zat niet lekker in de wedstrijd, jammer. Ook Joella maakte 4 punten, is ook te weinig voor haar, normaal maakt zij veel meer. Joella kwam vooral in het laatste kwart op gang. Kirsten, Daniella en Lois maakte 2 punten, eigenlijk ook te weinig. Nu hoeft natuurlijk niet iedereen te scoren, wij moeten verdedigen en elkaar vrij spelen, dus het zegt niet alles. Als er maar gescoord wordt en dat werd er. Kirsten heeft goed verdedigd en komt er ook steeds beter in, Daniella is heerlijk snel en fel en kan een heel grote worden. Nu is zij soms nog wat onbesuisd, wel heerlijk om te zien, maar niet zo effectief. Zij komt eraan, let op. Lois zat ook niet zo lekker in de wedstrijd, zij heeft mooie rushes en kan dwars door de verdediging rennen en dan scoren, nu lukte het niet. Volgende keer beter. En dan Jill, zij is onze spil in de verdediging, zij organiseert en regelt alles vanuit de achterhoede. Jill staat als een huis en zij moet vaak als laatste gepasseerd worden door de tegenstander, zij krijgt daardoor snel fouten. Dat is jammer, want dan ga je te voorzichtig spelen, maar goed als wij allemaal goed spelen, dan winnen wij van iedereen. Ik ben erg trots op jullie en ik heb genoten van jullie en deze wedstrijd zal mij nog lang bijblijven. Niet te vergeten, het publiek was ook fantastisch, helemaal top! Bedankt allemaal. En denk eraan, of wij nu winnen of verliezen, wij zijn een heel leuk team, één voor allen en allen voor één, zoiets!
1e kwart: 14 – 11, 2e kwart: 14 – 16, 3e kwart: 17 – 15, 4e kwart: 14 – 17 en verlenging: 6 – 8
Fouten: Jill 5, Jeske 4, Joella 4, Lois 2, Francisca 3, Romy 4, Kirsten 4, Marian 4, Fleur 1 en Daniella 4. Niet normaal, bijna iedereen in de gevarenzone. Zou het met inzet te maken hebben en/of met onze verdedigingstechniek?   Ik houd van dit team!