Het team Probuild meiden U16-1 bestaat uit: Q. Baars 4, D. Bloemkolk 5, D. Sijbrands 6, F. Prins 7, L. Bonnema 8, L. Pengel 9, Q. Kuiper 10, F. Slim 11, L. Metz 12, N. Blok 13, P. v.Vlierden 14, T. Arends 15 en trainer/coach Ilija Bozovic.

Na een nipte nederlaag van vorige week waren de meiden van Pobuild Lions gebrand om te winnen. Ze gingen vanaf het begin pressie spelen en daar had DAS moeite mee, dat leverde regelmatig bal winst op voor Probuild, waaruit gescoord werd. Ook aanvallend ( bij set play ) werd er in het eerste kwart goed gescoord door een aantal afstand schoten van Femke Slim waaronder 2x 3punter , Pauline van Vlierde scoorde uit 2x aanvallende rebounds en Lisanne Bonnema 4x uit strafworpen . Daarbij liep Probuild ook een aantal goede fast breaks en op aangeven van enkele assists van Lisanne Bonnema werden makkelijke punten gemaakt door Fanny Prins en Denise Bloemkolk.

Het tweede kwart ging Probuild gewoon verder met goede fast breaks lopen. DAS zag de ene assists naar de ander assists van Denise Bloemkolk en Femke Slim langs hun heen gaan, waaruit makkelijke punten gemaakt werden. Naomi Blok had geen gelukkige dag. Zij had al 4 fouten na het tweede kwart, waarvan 2x twijfelachtig. Bij het vierde kwart herstelde zij zich goed door 2x een drive te maken en 2x een aanvallende rebound te pakken en daardoor scoorde. Na een goede eerste kwart en tweede kwart kwam een stuk mindere derde kwart. Tempo lag lager, miste makkelijk, maakte verkeerde beslissingen en daardoor vergeten we ook te scoren. De wedstrijd was natuurlijk in de koppies van die meiden al gespeeld, want de ruststand was circa 44-22. Maar je moet proberen om als team geconcentreerd te blijven spelen of een doel te hebben ( 100 punten halen), waardoor je als team lekker blijft spelen en de ballen door het netje blijven vallen.

Het vierde kwart ging het weer wat beter. Het tempo lag weer wat hoger en er werden weer simpele punten gescoord door enkele mooie assists van Quinty Baars op Lindsy Pengel , Denise Sybrands, Lauren Metz, Tessa Arends en Quinty Kuiper, waardoor ook hun een aandeel kregen in de punten. Denise Bloemkolk en Femke Slim bleven lekker hun puntjes pakken waardoor de uiteindelijk eind uitslag 97-44 was geworden. Meiden: het derde en vierde kwart was een stuk minder, dan de eerste en tweede kwart. De volgende keer moet die trein gewoon door denderen en moeten jullie makkelijk de 120 punten halen. Wel hebben de meiden goed naar elkaar gekeken in de fast breaks, want er werd goed naar elkaar gepaasst. Het maakt niet uit wie de punten maakt als ze maar gemaakt worden. Een assist geven is vaak mooier, dan de punt.

Raymond Slim