De meiden van Probuild Lions moesten afgelopen zaterdag tegen Den Helder spelen. De vereniging Den Helder hebben hun MU14 team in laten schrijven in de MU16 klasse, hierdoor was vooraf al bekend dat het geen moeilijke wedstrijd zou worden. Maar ja, eerst zien en dan geloven, want ook Probuild Lions heeft 5 meiden die U14 zijn.

Wedstrijd in het kort: Probuild Lions speelde een aantal keren de press. Daarmee werden enkele steals (veel al door Femke) gepakt, waaruit gescoord werd. En als de meiden geen press speelden, dan konden ze terug vallen op hun set play. Probuild had een paar mooie aanvallen, waarbij goed de vrije man werd gezocht. Zo kwamen zij tot fraaie scores, zoals bij de vrije schoten van Quinty K, Quinty B., Femke, Denise B. en Lauren. In de set play zagen we ook dat Lindsey en Lisanne lekker in de wedstrijd zaten. Zij hadden enkele mooie acties, waaruit gescoord werd. Denise B. gaf paar keer een mooie lob pass aan Naomi en zij maakte die ballen goed af. Daarbij liep Probuild ook nog een aantal fast breaks, waaruit gescoord werd door Denise S en Lindsey. En als we aanvallend de bal misten, dan waren er altijd nog (leuk om te zien en een kwaliteit) de aanvallende rebounds, die gepakt werden door Fanny, Tessa en Naomi. Ook hieruit werd dan weer uitgescoord.
Al met al was het een aardige wedstrijd. Maar eigenlijk is het nooit een echte wedstrijd geweest, omdat het verschil tussen Probuild Lions en Den Helder te groot was. Eindstand 45-81 in het voordeel van Probuild Lions.