Soms lijkt praten te helpen in de sport. Na twee teleurstellende wedstrijden is er de afgelopen week veel gepraat over de oorzaken en wat er aan te doen. De uitkomst hiervan werd wellicht het best uitgebeeld toen Steve Leysner, met zijn niet meer zo heel soepele lichaam, achter een bal aan dook en onder de jurytafel eindigde.
Een feller en beter geconcentreerd Heren 1 speelde in hoog tempo een leuke wedstrijd tegen een jong Hoofddorp. De tegenstander was wat minder sterk en wij speelden wat beter dan vorige keren. In ieder geval konden de mannen elkaar in aanvallend opzicht beter vinden, aan het einde van het tweede kwart was bijvoorbeeld een fantastische aanval waarbij iedere speler de bal in hoog tempo doorspeelde en Melle Larooi mocht afdrukken.

We begonnen sterk en onder aanvoering van een zeer goed spelende Rani Chaoui en een sterk startende Erwin Rosenkrantz kwamen we al snel op een 15-3 voorsprong. Na deze vliegende start is dit verschil niet meer echt in gevaar gekomen. Rani scoorde dit kwart 11 en Erwin zelfs 12 punten. Eindstand eerste kwart werd 27-14.
Het tweede kwart bleef een leuke uitvoering van een hardwerkend en fel spelend team. In dit kwart speelde Steve zijn eerste minuten in deze competitie. Fysiek nog niet helemaal top doet zijn aanwezigheid het team goed. We wonnen dit kwart met 22-18 wat een ruststand van 49-31 bracht.
Het derde kwart hadden we een terugval. Slecht lopende aanvallen en een rommelig samenspel leverden ons maar weinig scores op. Gelukkig konden we Hoofddorp ook op maar 13 punten houden waardoor we dit kwart met 9-13 verloren.
Tijdens het vierde kwart bleef het wat moeizamer gaan maar speelden de mannen goed geconcentreerd en bleef de inzet uitstekend. Hiervan was Jonathan Pocorni een mooi voorbeeld. Hij heeft af en toe wel wat weg van Lucky Luke, hij is soms sneller dan z’n eigen schaduw. Door zijn inzet en snelheid is hij een echte kwelgeest voor iedere tegenstander. Dit kwart sloten we af met 18-12 waardoor de eindstand op 76-56 kwam.

Scores: Angelo Eudoxie 1, Renzo Huizinga 2, Jim Handstede 3, Steve 4, Kees Handstede 5,
Pieter Herman 7, Melle 12, Erwin 13 en Rani liefst 29 punten waarvan 7×3!