Eerste wedstrijd Probuild MU14-2 tegen Volendam MU16-1  uitslag 17 – 43

Tweede wedstrijd DWV  MU16/14-1 tegen Probuild Lions MU14-2 uitslag 19 – 73

Om eerlijk te zijn hebben wij niet zoveel verwachtingen over onze deelname aan de competitie. Wij zijn ambitieus, wij hebben een fantastisch gezellig team met enorm enthousiaste ouders, wij willen leren en veel trainen, maar wij hebben nog niet dat niveau wat nodig is om veel te winnen. Dit jaar beginnen wij een beetje opnieuw, net als veel andere teams. Meisjes uit de U12-1, meisjes uit het team U14-2 en een paar geheel nieuwe meisjes. Toch zijn wij nu al een echt team. Zou het trainingskamp hebben geholpen? Wij hebben wat voor elkaar over en of wij wel of niet spelen, wij zijn erbij. Daniella is in de eerste wedstrijd zeer ongelukkig gevallen en kan voorlopig niet meer basketballen, een echte ramp, maar zij is er wel! De eerste wedstrijd speelden wij tegen Volendam MU16-1. Een sterke ploeg met grote en flinke meisjes. Vorig jaar hadden wij nog gewonnen van dit team, maar nu waren zij uiteindelijk een maatje te groot. Wij begonnen heel sterk, eerste kwart 4-5 en tweede kwart 8-8. Het was bloedstollend, heel veel inzet, felle aanvallen, maar te weinig scoren. Er werd ook door Volendam goed en stevig verdedigd. Wij waren vooral lief en zacht en wij speelden veel te netjes. Ja, dat kan ook. Wij lieten ons makkelijk opzij zetten. Onze lengte in de ploeg kwam er totaal niet uit. Het zou ook kunnen dat wij enorm schrokken van de val van Daniella, zij viel in een wervelende actie als dood op de vloer. Haar knie was verdraaid en zij kon direct helemaal niets meer. In ieder geval speelden wij na de rust niet meer met dezelfde motivatie, wij gaven het op en leden vaak onnodig balverlies. Volendam kreeg vleugels en ging ineens wel scoren. Zo verloren wij het derde kwart met 3-18!! en het vierde kwart werd het 2-12 voor Volendam. Ik ben er nog steeds niet achter waarom wij zo veel minder gingen spelen, misschien heeft het wel met een conditie achterstand te maken. Nou ja, eerste wedstrijd, waar maak ik mij druk over? De scores waren: Kirsten stond als een rots in de branding en speelde brutaal, 7 punten en zij miste 3 vrije worpen, Jeske speelde zeer goed, lekker fanatiek en zij scoorde 6 punten, Joella was ook op dreef, goed in de dribbel en scoorde twee prachtige vrije worpen en met een lay up. Lois speelde in het begin redelijk, maar viel zwaar terug in de tweede helft (conditie?), Francisca, Jill en Marian speelden te netjes en te lief, zij kunnen veel beter. Daniella is als een panter, snel en lichtvoetig, nu nog de techniek en dan wordt zij een wereldspeelster. Wij zullen haar als speelster missen.

Voor de tweede wedstrijd moesten wij naar DWV MU14-1, voor ons een onbekende, wel lekker vlakbij in Noord. Eenmaal in de sporthal bleken het toch meisjes van U16 te zijn, lang en flink. Gelukkig letten wij vooral op onszelf en gaan wij van onze eigen kracht uit. Wij zien wel. Tegenwoordig zijn wij zeer actief in de warming up en wij starten nu ook lekker fel. De wedstrijd was een paar seconden oud of wij stonden al voor met 2-0. Direct bij de opgooi de bal een pass naar Francisca en hup scoren. Nu lukte werkelijk alles, wij waren fel, speelden prima samen, wij kenden snelle uitbraken (fast break) en onze harde en snelle lay ups gingen er allemaal in. In deze wedstrijd zijn Jill en Marian opgestaan, zij gaan het snappen en gaan hun lichaam beter gebruiken. Wij stappen niet meer opzij, wij wachten niet af tot wij de bal kunnen vangen. Nee, als tijgers duiken wij op de bal en passen direct uit naar onze buitenspeelsters (outlet). Het was genieten langs de kant, het liep als een trein en iedereen, ja iedereen ging scoren. Francisca had buikpijn, maar dit was haar beste wedstrijd sinds tijden, zij was overal en werd nu echt de leider van de groep. In het eerste kwart werd het 1-13, tweede kwart werd 4-16 met een ruststand van 5-29. Dat was lang geleden dat wij zoveel punten maakten. Zou het zo doorgaan, meestal zakken wij na de pauze wat weg? Niets van dit alles, ons beste kwart moest nog komen. In het derde kwart scoorden wij 7-24 en in het vierde kwart werd het 7-20. Goed nietwaar, een eindstand van 19-73. Dit was ook de  wedstrijd van Lois, zij was niet van de bal te krijgen. Zij liep dwars door de verdediging heen en scoorde ook nog. Als Lois er zin in heeft gaat het geweldig. Fleur speelde ook uitstekend, zij is totaal niet bang voor grote tegenstanders en gaat er fel tegenaan en het lijkt erop dat zij moeiteloos kan scoren, zij is onze guard. Jeske was weer goed en weer super fel en gaat nu dit seizoen ook veel scoren. Kirsten speelt ook met haar hart en pakt vaak en veel de rebound, staat heel goed te verdedigen en weet ook te scoren. Marian speelde ook haar beste wedstrijd, het lijkt erop dat zij haar lengte nuttig gaat gebruiken. Op een gegeven moment gingen de ballen er wel heel makkelijk in. Jill werkt hard en is overal, ook zij gaat zich beter opstellen en durft meer. Zij is een echte teamspeelster, kijkt goed en passed uitstekend. Daniella is onze fanatieke supporter en zij brengt sfeer in de ploeg. De ouders en ik hebben genoten, niet eens om het winnen, maar vooral omdat wij als team hebben gespeeld, met inzet en een goede motivatie. Lois had 5 fouten en moest het veld af, zij ging dit keer niet opzij, prima! De scores: Lois 6 punten, Jeske 11 punten, Francisca (topscoorder) 18 punten, Kirsten 7 punten, Fleur 16 punten (waauuw), Jill 5 punten en Marian 10 punten. Op naar de volgende wedstrijd.