Barendrecht 22 september: Binnenland MU16-1 – Probuild Lions MU16-1
De Probuild meiden van U16 bestaat dit seizoen uit 5x eerste jaars U16 meiden en 5x tweede jaars U14 meiden. Het is het oude U14 kampioensteam van Nederland van het vorige seizoen aangevuld met Lindsey en Lisanne. Ook de trainer/coach Ilija Bozovic is nieuw voor de meiden U16. De afgelopen weken hebben de meiden hard en fanatiek getraind en ze hadden er allemaal zin in om afgelopen zaterdag te spelen in Barendrecht tegen Binnenland. Het team Binnenland is een goede ploeg en bestaat vooral uit tweede en eerste jaars U16 meiden en hebben lengte en spelen fysiek. Het was geen goede wedstrijd van Probuild, maar wel spannend.

Bij het eerste kwart ging het gelijk op. De press van Probuild werkte de eerste 5 min. goed, maar daarna kwam Binnenland er goed langs, waardoor Probuild Lions makkelijke lay-ups tegen kreeg. Denise Bloemkolk maakte haar derde fout, waardoor ze de rest van de wedstrijd helaas niet veel meer kon spelen. Quinty Baars pakte het goed op. Het innemen van de bal bij Probuild (een trainingspuntje ) werd moeilijk gemaakt door Binneland d.m.v pressie, daardoor werd er veel bal verlies geleden en kon Binnenland simpel scoren. Zeker 9x balverlies geleden bij het eerste kwart, waardoor Probuild met 7 punten achter stond.

Ook het tweede kwart was niet best. Probuild werkte wel hard maar liep elke keer achter feite aan omdat Binnenland fysieker speelde en Probuild nog steeds bal verlies leed bij pasing of acties van speelsters. Quinty Kuiper viel goed in en de marge bij rust bleef uiteindelijk maar 5 punten achter.
De derde kwart was het zelfde beeld ongeveer als het eerste kwart. Probuild deed weer de press en werkte hard en Binnenland bleef fysiek spelen. Binnenland speelde vaak slim inside naar hun centers en daar hadden onze centers verdedigend moeite mee. Maar desondanks was de stand na het derde kwart gelijk 63-63.

Het vierde kwart bleef spannend want beide teams konden geen afstand nemen in punten. Probuild stond wel even 5 minuten voor tijd met 5 punten voor, maar konden niet doordrukken. Door de press van Probuild en pressie van Binneland werd er aan beide kanten veel bal verlies geleden en aantal breaks gelopen waardoor enkele makkelijke scoren gemaakt konden worden door beide ploegen. Het was het heen en weer gaan van rennende meiden. Het team die de laatste 3 minuten de rust kan bewaren bij het opzetten van de aanval zou de wedstrijd winnen en dat deed Binnenland iets beter dan Probuild d.m.v het inside pasen naar de centers. Binneland won met 78-76. Een hoge score aan beide kanten mede door pressie en breaks. De scheidsrechters had Probuild de laatste minuut ook niet mee, maar daardoor verlies je de wedstrijd niet. Probuild heeft deze wedstrijd wel 20x balverlies geleden als het niet meer is en dan met 2 punten verliezen is het nog knap. De meiden moeten nog even aan elkaar wennen samen met de nieuwe speelstijl van de coach, maar dat komt allemaal goed. Aankomend weekend spelen de meiden van Probuild thuis en dan gaan de meiden het als team zeker beter doen.

R. Slim.