Nieuwe kansen in een nieuwe competitie.
Met 5 man van het vorige seizoen en 5 sterke nieuwe krachten, plus nog 2 ervaren en sterke kerels die nog niet helemaal speelklaar waren, hebben de coaches Adrie Willemzorg en Alejandro Bastarrachea zeker mogelijkheden in het nieuwe seizoen. Jeroen van den Broek, Erwin Rosenkrantz, Melle Larooi, Angelo Eudoxie en Renzo Huizinga speelden ook het afgelopen seizoen al in de Heren 1. Bijgekomen zijn de in Landsmeer bekende krachten: Jim en Kees Handstede en Rani Chaoui, plus Pieter Herman en Dylan Prent. Op de bank zaten dan nog de bij ons zeer bekende Steve Leysner en de net naar Landsmeer verhuisde Milko Lieverts. Met name de twee laatstgenoemden brengen een vracht aan ervaring mee, opgedaan op een veel hoger niveau, die ons jonge team heel goed kan gebruiken.
Dit bleek al direct in deze eerste wedstrijd. Nog zonder Steve en Milko werd er zeer hard gewerkt maar waren het overzicht, de nauwkeurigheid en zeker de precisie nog zeer ver te zoeken. Vier weken trainen is dan duidelijk te weinig om al als een team te kunnen opereren. Dat we enorm aan kracht gewonnen hebben is ook duidelijk, we kunnen alleen maar beter worden.

Het eerste kwart ging helemaal gelijk op, mede door (ieder) drie scores van Rani en Melle werd het 17-18. Het was al snel duidelijk dat de ring niet erg mee wilde werken aan het nog niet zo nauwkeurige schot van onze kant. Heel veel ballen stuitten weer het veld in.
Het tweede kwart ging het nog wat moeizamer, de bal wilde gewoon niet door het netje vallen. We hebben het genoeg geprobeerd maar met een totaal schotpercentage van 30% moet je wel heel veel pogingen doen om aan wat punten te komen. Dit kwart verloren we met 11-18. Heiloo bleef met net wat meer overleg spelen en miste iets minder dan wij deden.
Na rust kregen we toch weer snel hoop op een positief resultaat. Nog steeds veel inzet en een wat grotere verdedigende intensiteit bracht een betere score. Melle 4 keer en Erwin met 2 scores zorgen er mede voor dat we dit kwart met 17-10 wonnen. Na 3 kwarten was de tussenstand 45-46 en hadden we zeker zicht op meer.
Helaas viel het 4e kwart weer wat tegen, we scoorden gewoon te weinig punten. Dit kwart verloren we met 10-13. Verdedigend bleef het voldoende, het schot was echter te slecht. 2 uit 19 geslaagde driepuntspogingen en 23 uit 75 uit het veld zijn scores die alleen maar kunnen verbeteren.

Scores, tussen haakjes () het aantal rebounds:
Dylan 2 (2), Jeroen 2 (1), Kees 4 (3), Pieter 5 (4), Jim 5 (2), Erwin 7 (3), Melle 14 (11) en Rani 16 (4)