Het basketball seizoen is weer begonnen

Wij konden niet wachten, maar nu is het zover. Het basketball seizoen is weer begonnen en hoe! Er wordt al zeer fanatiek getraind en de verschillende verwachtingen zijn hooggespannen. Nog niet alles is op orde en het loopt nog niet overal soepel. Dat komt heus wel, even geduld en met inzet en begrip van ons allemaal komt het goed.

Trainingskamp
Graag geef ik jullie wat informatie over ons unieke trainingskamp! De geschiedenis: tijdens een drankje, dat praat altijd makkelijker kwamen wij erop om voor onze meisjesjeugd (je moet ergens beginnen) wat meer te organiseren. Wij weten dat er binnen onze vereniging zowel aan topsport als aan breedtesport wordt gedaan. De selectieteams krijgen hun aandacht wel, die doen al aan van alles mee. Misschien is het leuk om juist voor deze breedtesportteams wat meer activiteiten te organiseren, zo dachten wij. Zo geschiedde… van het een kwam het ander en nu gaan onze meisjes U12-1, de meisjes U14-2, de meisjes U16-2 en de bijna vrouwen U18 mee op een echt trainingskamp.

Helaas kan niet iedereen mee, er zijn natuurlijk altijd andere belangrijke zaken, zoals school. Overigens, als je toch nog mee wilt en je valt in de doelgroep dan kun je je nog bij ons aanmelden. Het is helaas niet gratis, het kost € 75,00 per persoon. Gelukkig konden de ouders dit bedrag betalen.
Vrijdag 7 september a.s vertrekken wij naar het Heino Summercamp voor een sportief en gezellig trainingskamp (www.heino.nl). Heino Summercamp biedt ongekende mogelijkheden die wij allemaal gaan benutten. Het complex ligt in de buurt van Zwolle en beschikt over fantastische faciliteiten, zoals een eigen sporthal, een zwembad, winkeltjes en restaurants, discotheek en heel veel natuur waar wij een soort ChallegersRun gaan houden. Wij zijn tot nu toe met 38 personen, waarvan 7 begeleiders, namelijk: Allard Arends, Harry Duijker, Erwin Rosenkrantz, Monique Huisman, Anita Vermeulen – Bakker, Alfiya Zakieva en Ronald Rosenkrantz. Misschien gaan er nog wat extra begeleiders mee.

Met hulp en financiële steun van de vereniging hebben wij gelukkig een bus kunnen regelen die ons vervoert. Wij vertrekken op vrijdag 7 september, na het eten rond 18.30 uur vanuit Landsmeer en komen zondagmiddag 9 september om ongeveer 16.00 uur weer terug.

Sportprogramma
Het voornaamste doel van dit trainingskamp is om met elkaar een goed teamgevoel op te bouwen, wij leren elkaar op een wat andere manier kennen en krijgen de kans om ons met elkaar op het sportief vlak te meten. Uiteindelijk willen wij beter leren basketballen. Basketball is daarom de hoofdmoot en daar om heen doen wij van alles en nog wat. Naast ons eigen sportprogramma, is er natuurlijk tijd om zelf activiteiten te verrichten, zo is er bijvoorbeeld een sportveld met baskets, met volleybalvelden en uiteraard voetbal, er staan tafeltennistafels, er is een zwembad (1.40 diep), er is een sporthal, die wij op bepaalde tijdstippen hebben afgehuurd, een natuurmeer, een groot bos, er wordt soms een kampvuur georganiseerd, kortom teveel om op te noemen.

Wij hebben zelf een activiteitenprogramma opgesteld met ruimte voor eigen dingen, maar hopelijk trekken wij veel met elkaar op. In ons eigen programma zit een zogenaamde Challenge Run (informatie ChallengeRun.nl), dat gaan wij in kleine groepen met een instructeur buiten activiteiten uitvoeren.
Als dit trainingskamp ons bevalt is het misschien een idee dat ook andere teams dit gaan doen. Wij laten het weten. Mochten jullie meer informatie wensen dan kun je met een van ons contact opnemen. Zijn er nog meisjes die toch nog mee willen, dan horen wij dat graag.
Het organisatiecomité, Allard, coach/trainer U18, Harry, coach/trainer U18 Erwin, trainer MU12-1 en Ronald, coach/trainer MU14-2.