Na de eerste ronde in Landsmeer op 26 mei, moesten de Mu14 van Probuild Lions op 2 juni aantreden tegen de twee volgende tegenstanders. Van die twee wedstrijden moest er één gewonnen worden om zeker te zijn van een finaleplaats op 9 juni. Gezien de eerdere uitslagen moest dat geen probleem worden voor de leeuwinnen. Vooral daar de eerste tegenstander uit het 2,5 uur verderop gelegen Haren moest komen en al om 10 uur moest spelen. Bij de Landsmeerse talenten kon er vooral veel doorgewisseld worden en geoefend met tactische vormen die alvast voor de finale uitgewerkt waren. Coach Johan Kaal kon weer beschikken over een zeer luxe coaching staff, met Laki Lakner en Ilija Bozovic als ‘assistenten’.
De wedstrijd was redelijk eenzijdig waarbij via de 23-11, 43-27 en 64-36 tussenstanden, de eindstand bepaald werd op 80-53. Verdedigend nog geen superwedstrijd, waarmee maar weer eens aangetoond werd dat het spelen van nieuwe tactieken tijd nodig heeft. Met wat meer uitleg zou dat de tweede wedstrijd beter moeten gaan.
Eerst moest er lang gewacht worden, twee wedstrijden maar liefst, waarbij de meegereisde supporters volop genoten van de Katwijkse zon.
Die supporters waren trouwens zeer luxe vervoerd met een EBS bus, waar de dames 1 ook mee naar uitwedstrijden reist. Daarmee geeft EBS aan meer dan alleen een sponsor te zijn voor de topsport, maar ook een maatschappelijke rol te zien in het ondersteunen van breedtesport. Bart was de zeer enthousiaste chauffeur.

De tweede wedstrijd tegen Black Eagles moest even op gang komen. Bij 16-13, 34-23 en 36-28 halverwege de derde periode was er nog hoop voor de dames uit Rosmalen. Daarna ging de deur op slot en de scoremachine aan. 28 – 53 met rust, een 17-0 run. De deur ging niet meer open en de machine niet meer uit. De eindstand kwam uit op 73-36. Iedereen gespeeld en iedereen gescoord. Veel kunnen oefenen en dat op een NK wedstrijddag!

Komende zaterdag 9 juni spelen we de finale om 14:00uur in het topsportcenrum te Rotterdam tegen STOL Grasshoppers.
Gezien de eerste ontmoeting kan dit een zeer spannende wedstrijd worden. Er zal geen livestream zijn vanuit Rotterdam!