Dreamteam Meisjes U12-1

Iedereen kent onze dames 1 en daar zijn wij terecht heel trots op. Dit team is een voorbeeld voor ons allemaal. En nu is daar ook het meisjes team U12-1 en ik ben bang dat zij de grote dames gaan overvleugelen. Hoe het kan weet ik niet, maar er zit heel veel talent in dit team. Talent in het spelletje, maar zeker heel talentvol in het babbelen. Als zij niet met basketbal kunnen winnen kletsen ze je wel van het veld. Onder de bezielende leiding van de coaches Anita Vermeulen en Moniek Huisman is dit team uitgegroeid tot een ware sensatie in de competitie. Het team bestaat uit 11 meisjes die allemaal heel verschillend zijn en toch optreden als een hechte eenheid. Zo op het eerste gezicht zijn zij heel normaal, maar als zij een wedstrijd moeten spelen komen zij los en gaan er voor. Zij komen altijd op trainen en geven alles wat zij hebben. Zelfs als zij zwaar geblesseerd zijn komen zij toch naar de training en als er dan wedstrijdjes moeten worden gespeeld is de blessure ineens over en doen zij vol overgave en met hartstocht mee. Zij hebben al zeg ik het zelf, een heel leuke en inspirerende trainer, dat is Erwin, een speler van onze eigen heren 1. Erwin heeft de goede mix gevonden van zwaar, hard en toch gezellig trainen. Soms eist Erwin wat te veel van de groep en als zijn volledig uitgedachte training-plannen dan niet lukken baalt hij vreselijk. Toch snapt hij het wel en past zijn training hier en daar wat aan. In het afgelopen seizoen is deze groep enorm gegroeid, niet alleen in lengte, maar zeker ook op het gebied van basketbal en balvaardigheid. Daarnaast is het zelfvertrouwen toegenomen, zij zijn voor niemand meer bang en gaan er vol tegenaan. Het team bestaat uit, in willekeurige volgorde: Isabelle, Jo-Anna, Josefien, Kirsten, Marloes, Puk, Indy, Julia, Joelle, Sabrina en Fleur. De laatste wedstrijd was tegen Hoofddorp, een heerlijke wedstrijd vol strijd en inzet. Er werd goed samengespeeld en wij vonden elkaar gemakkelijk, de bal ging snel rond en de lay-ups gingen er strak in. Iedereen in dit team kan scoren en dat gebeurde dan ook. Vanwege het ladder-systeem staat er steeds een nieuw vijftal en zo kon iedereen een gelijk aantal minuten spelen. De wedstrijd stond onder leiding van de bezielende scheidsrechter de heer Punt die er serieus tegen aan ging. Wij hebben als ploeg nog heel wat te leren, want wij maakten steeds lopen, second dribble en fouten, tenminste dat vond de scheidsrechter. Ook met de seconden regels (binnen 8 seconden over de middenlijn, 3 seconden in de bucket) hadden wij wat problemen. Het gekke was dat Hoofddorp meisjes u12-1 daar helemaal geen last van hadden. Zij speelden voorbeeldig en maakte eigenlijk geen overtredingen. Op het scoreformulier stonden 23 fouten voor ons genoteerd (Marloes pakte zelfs 5 fouten, Marloes?). Bij Hoofddorp waren de speelsters veel gedisciplineerder, zij maakten slechts 8 fouten in de gehele wedstrijd. In de eerst 4 minuten stond het 6-6 met scores van Josefien (2) en Indy (4). De wedstrijd ging lekker snel heen en weer en er was weinig krachtsverschil. Alleen dat gefluit, maar goed wij gingen door en in de tweede 4 minuten werd het 12-8 voor Hoofddorp (score van Fleur). Onze eigen Jo-Anna stond behoorlijk ziek op het veld, zij wilde deze wedstrijd absoluut niet missen, maar zij speelde uitstekend. In de derde ronde verslapte wij enigszins en werd het 20-10. Alleen Josefien kreeg er een bal in. De vierde ronde met een herboren felle ploeg van Probuild. Het waren de vier minuten van Jo-Anna, zij scoorde 5 punten met mooie lay-ups en een benutte vrije worp! Ook Joelle wist te scoren en wij verdedigden best goed. Het werd 23-17 en pauze. De toeschouwers, ze waren met veel gekomen hadden het niet meer en sommigen moesten even naar buiten om op adem te komen. Anita en Moniek bleven supercool en gaven nog een keer uitleg hoe het moest, zou het dan toch gaan gebeuren? De vier minuten na de pauze werden onze beste minuten. Wij scoorden met flitsend spel 10 punten en Hoofddorp maar 2 met als gevolg dat het nu 25-27 stond. Wij stonden voor! De punten werden door Puk (4), door Fleur(2) en door Josefien (4) gemaakt. Het maakt natuurlijk niet uit wie de punten maakt, je speelt als een team en de een verdedigt en de ander valt meer aan, maar het is toch leuk om het even te noemen.  Wat ook leuk is om even te noemen is het aantal vrije worpen wat elk team heeft gekregen. Wat denk je? Hoofddorp kreeg 19! vrije worpen, benutte er 7 en Probuild kreeg er 1 die werd benut. Maar goed, terug naar de wedstrijd. In het zesde deel werd het 33-31 met 4 punten van Kirsten. Het werd spannender en spannender en in het zevende deel werd de stand weer gelijk, namelijk 37-37 met punten van Josefien, Marloes en Jo-Anna. In het laatste deel lukte het net niet, wij scoorden door Indy en Jo-Anna nog 4 punten en zo werd het uiteindelijk 43-41. Jammer, maar er was super goed gespeeld en daar gaat het om.

Daarna hadden wij een eind seizoen pannenkoeken feestje in het Bosplan wat door Marjan en Jennifer was georganiseerd, grote klasse! Het was zeer gezellig en de coaches en trainers werden in het zonnetje gezet met mooie toespraken van onze speelsters. Wat mij betreft is het voor ons allemaal een heel geslaagd seizoen geweest met een prima inzet van alle speelsters en geweldig lol en plezier met elkaar. Het smaakt naar meer en dan bedoel ik niet alleen de pannenkoeken. Ouders, fans supporters en speelsters heel erg bedankt, jullie waren geweldig en apart lof voor de coaches Anita en Moniek, zij zijn uniek in hun klasse.

 

v

1 comment for “Dreamteam Meisjes U12-1

Comments are closed.