Meisjes U14-2 schrijven geschiedenis

Wij hebben gewonnen! Het is niet te geloven, gewonnen met 1 punt verschil, het werd 17-16. Een echte basketbal-thriller met voortdurend kansen voor beide ploegen. Dat kun je toch niet verzinnen. Onze laatste wedstrijd tegen een geduchte tegenstander BV Amsterdam U16, al twee keer van verloren en dan de laatste wedstrijd gewoon deze tegenstander pakken. Zij waren groot, heel groot en sterk en zij konden heel goed verdedigen, wij kwamen er op een gegeven moment niet meer doorheen. Ons geluk was, dat zij ook niet makkelijk scoren en natuurlijk wij verdedigden hartstikke goed. Wij waren compleet en wij hadden er zin in. Normaal beginnen wij rustig, te rustig en komen dan langzaam aan op dreef, dan is die goed en dan weer die. Nu was het anders, wij vlogen uit de startblokken en alle vijf en later bleek alle tien waren in topvorm en toonden een felle inzet. Onze Puck ging voorop en scoorde direct in de eerste minuut en vergrootte de voorsprong met nog 4 punten in de derde en vierde minuut. Onze tegenstander nam gelijk een time-out en Puck kreeg bewakers en was haar vrijheid kwijt. Gelukkig gingen Lois de Groot en Romy door met scoren en wij wonnen het eerste kwart overtuigend met 10-4. Wij hadden een heel speciale tactiek, telkens een nieuw en fris vijftal opgesteld en het leuke is dat wij dan even sterk blijven. Iedereen was goed en toonde inzet. Lois Visser bleef kalm en dribbelde dwars door alles en iedereen heen. Zij bracht rust in het spel. Naomi stond als een huis te verdedigen en pakte veel rebounds. Roxy liet zien hoe goed zij kan dribbelen en hoe snel zij is. Lois de Groot is onze dribbelkampioen, zij kan heel goed de bal in haar bezit houden. Romy was ziek maar speelde met 100% inzet en liet niets merken. Jeske ontwikkelt zich erg goed, is altijd aanspeelbaar en kan zuiver schieten. Lea is onze beste verdedigster, zij heeft een geweldige conditie en is niet stuk te krijgen. Marina was ook bloed fanatiek en speelde erg goed, zij pakte heel wat ballen af. Wij speelden werkelijk als een hecht team hartstochtelijk aangemoedigd door veel supporters en fans. Zelfs Erwin kwam naar beneden om ons wat tips te geven. Wij moesten meer snelle lay-ups maken, meer bewegen en pivoteren. In het tweede kwart liep het minder, de tegenstander had ons spelletje door en ging zone verdedigen. Het was nu net een kasteel met een grote muur er om heen, wij kwamen er niet meer door. Amsterdam ging wel scoren en zo werd het 12- 11, nog steeds voor, maar.. Alleen Jeske wist te scoren, zij trekt zich niets aan van die grote speelsters en flits er tussendoor. Na de pauze zag het er naar uit dat wij het niet vol zouden houden, de druk op onze basket werd groter en groter en wij kregen de bal niet weg. In het derde kwart wist alleen Francisca te scoren en hoe. Zij nam initiatief en ging dit keer zelf naar de basket. Meestal speelt zij de ballen af, een ander staat er dan beter voor. nu gelukkig niet en zij scoorde. Achteraf een heel belangrijk punt. Het werd 14-16 voor Amsterdam. Tot dat moment had ik steeds iedereen laten spelen, maar nu moest het een beetje anders. Ik ging nu per speelster wisselen, het werd erg spannend. In het vierde kwart hebben wij top verdedigd, er kwam geen bal meer in onze basket. Via een uitval kreeg Puck een kans om te scoren, maar zij werd van de sokken gelopen, twee vrije worpen in de vierde minuut. Helaas geen score, de stand bleef 14-16. Nog vijf minuten… en daar was weer Francisca, met een geweldige actie en een score 16-16. Amsterdam bleef aanvallen en had heel veel kans om te scoren, maar de bal ging er niet in. Weer een uitbraak van Puck en opnieuw werd zij getorpedeerd, weer twee vrije worpen. De spanning werd ondraaglijk, maar Puck bleef super cool en mikte een vrije worp raak en wij stonden voor met 17-16. Deze voorsprong hebben wij niet meer uit handen gegeven, wat een wonder mag heten. Amsterdam kwam enorm opzetten en bleef schieten. De opdracht was de bal in de ploeg te houden, rond spelen en/of dribbelen, maar dat begreep niemand. Telkens verspeelden wij de bal. Maar goed wij hielden vol en wonnen met een punt verschil. Het is helemaal niet belangrijk om te winnen, goed spelen en als team spelen is veel belangrijker, maar winnen op deze manier is wel heel lekker. Bedankt allemaal, ik heb genoten van jullie, maar ook van de ouders en andere fans. Wij hebben met elkaar een hele positieve sfeer opgebouwd en wij spelen met veel spelvreugde. Heerlijk!

De scores: Puck 7 punten, Lois de Groot 2 punten, Francisca 4 punten, Jeske 2 punten en Romy 2 punten