MU16 spelen fantastisch Noord hollandskampioenschap

Zondagochtend 8.30 uur vertrek richting Hoofddorp, dat is vroeg voor de zondag. Voordeel is dat het rustig is op de weg, dus voor je het weet, ben je in Hoofddorp. Voor de supporters jammer dat de kantine niet open is, de meisjes verdwijnen in de kleedkamer. De eerste wedstrijd spelen we in (oude) tenues van de Dames1 en dat heeft geholpen!

Hoofddorp is de eerste tegenstander, een team met een brede selectie. Esther Fokke lijkt de gevaarlijkste, maar wordt prima door Nina verdedigd en komt niet verder dan 8 punten en 5 p’s. We gaan goed van start met Beau als regisseur. Zij maakt 13 punten in de eerste periode en we staan 16-19 voor. De tweede periode trekken we door en komen tot 29-40. Met mooie scores van o.a. Denise B., Femke en Paulien Prima dus! Hoofddorp probeert te pressen, maar dat lukt niet zo en in de derde periode komen we zelfs tot een voorsprong van 17 punten. In de achtste minuut hapert bij ons opeens de verdediging, weinig rebounds, veel extra kansen voor Hoofddorp, eindstand derde periode 45-55. Door het hoge tempo en de druk op een paar van onze speelsters, zakken we in, ondanks het harde werken van Tessa, Denise W. We scoren nog maar 8 punten in de vierde periode en Hoofddorp komt los. Bij ons vallen de ballen niet meer, en bij hen vallen de meest vreemde ballen. Eindstand 69-63

De teleurstelling is groot en begrijpelijk. We waren er erg dichtbij….. scores; Beau 22, Femke 15, Nina 14, Paulien en Denise B. 4 en Denise W. en Naomi 2

Zoals elk jaar betekent het verliezen van de eerste wedstrijd, direct weer spelen. 40 minuten rust en vervolgens aantreden tegen Den Helder. Een peptalk was op zijn plaats, maar aan het lopen van de warming-up zagen we, Molly en ik, al dat het een lastige wedstrijd zou worden. Met tussenstanden van 19-23 en 42-37 staan we achter met rust. Nathalie en Quinty staan prima te verdedigen en zo draagt iedereen haar steentje bij. Weer is de rebound het probleem, en de vermoeidheid natuurlijk. Ook de derde periode weten we niet door te breken, maar wat we tegen hadden in de eerste wedstrijd, hebben we nu zelf afgedwongen. Naomi forceert regelmatig een sprongbal en de vierde periode winnen we met 12-23, met heel wat spannende momenten in de laatste minuten. Eindstand 73-76 in ons voordeel.

Scores; Nina 20, Denise B. 15, Femke 13, Beau en Paulien 10, Naomi 4, Tessa en Denise W. 2

Dit betekent een tweede plaats, want Hoofddorp wint de derde wedstrijd makkelijk van Den Helder, mede doordat een aantal meisjes met blessures uitvalt.

Nathalie, Tessa, Femke, Quinty, Denise, Denise, Paulien, Naomi, Beau en Nina, ik ben ontzettend trots op jullie!! En ik weet zeker dat het publiek ook heeft genoten van jullie spel. We hebben laten zien dat we als team goed hebben gepresteerd.

We hebben nog twee competitiewedstrijden te gaan en zullen deze ook goed afsluiten.

Sabrina Oudkerk Pool