Zo aan het einde van het seizoen hebben we bij de Mu16 en Mu14 een duidelijke focus op de NoordHollandse Kampioenschappen. Niet dat we torenhoog favoriet zijn, maar we willen er alles aan doen om de kansen te pakken die er zijn. En daarom zijn we bezig met details. Trainen op centercourt, alvast wennen aan debal waar we mee spelen, etc. Ook het ontlasten van de wederzijdse bankspeelsters hoort daar bij. Dus volgende week, als de Mu14 de NHK spelen, spelen de bankspeelsters van de Mu16 geen wedstrijd. Deze week, als de Mu16 de NHK spelen, is dat zonder Denise B, Naomi en Quinty Baars. Aangezien Sanne nog geblesseerd is, houden we vijf speelsters over.
We hebben dit jaar nog niet een keer compleet tegen Hoofddorp gespeeld en nu dus weer niet. Dat is wel frustrerend, maar volgende week zullen we zeker compleet zijn.

Met vijf speelsters is het verstandig om een zone te gaan spelen en dat doen we dan ook. Aanvallend spelen we 1 aanval, namelijk de split the post aanval.

Het begin van de wedstrijd is zoals verwacht. We scoren wel, maar Hoofddorp loopt uit. Van 6 – 10 wordt het 8 – 14.
Periode 1: 10 – 17

Dat is niet desastreus, maar wel kansloos, aangezien de gasten lekker door kunnen wisselen.
Maar we werken hard in de tweede periode, waarin we evenveel punten scoren als Hoofddorp.

Periode 2: 18 – 25 ( 8 – 8 )

Dat geeft al veel reden tot tevredenheid in de rust, maar ook de verwachting dat de tegenstander in de derde periode wel zal doordrukken. Dat gebeurt echter niet. Het wordt 22 – 31, maar daarna komen we terug tot 28 – 33.

Periode 3: 30 – 35 ( 12 – 10)

De vierde periode gaan we steeds beter spelen en Hoofddorp laat wat steken vallen op de vrije worplijn. Het wordt zelfs gelijk: 37 – 37 en 39 – 39 met nog vier minuten te spelen. Daarna voeren de gasten de druk op en gaat de kaars uit bij ons. De eindsprint is duidelijk voor Hoofddorp en het verschil loopt op tot 11 punten.

Periode 4: 40 – 51 (10 – 16)

Dit is natuurlijk een geweldig resultaat en een goede prestatie van onze vijf speelsters Fanny, Anne, Quinty K, Lauren en Denise S.
Quinty B was komen kijken bij de wedstrijd, terwijl ze helemaal niet meespeelde. Verloren, maar toch gewonnen.