Dat zou mooi zijn, maar dat is behoorlijk overdreven. Wij hebben gewonnen met 21-13, met 21 -13 dat kan toch niet, zo weinig punten? Jawel, dat klopt wel. Volendam is goed vooruit gegaan, zij verdedigen geweldig. Zij zitten er bovenop en omdat zij nogal groot en sterk zijn en wij klein en licht kwamen wij er bijna niet doorheen. Vooral Puck moest het ontgelden. Als zij aan de bal kwam stonden er direct 2/3 speelsters van Volendam klaar om onze Puck af te stoppen. Gelukkig hebben wij dan speelsters die de aanval overnemen, maar in het begin stond ons vizier niet op scherp. Gelukkig was onze tegenstander ook geen killer, zij kregen de bal er ook niet in. Het werd daarom echt een wedstrijd van verdedigen en van de lange adem. Wij moesten geduld opbrengen, onze kans zou toch wel komen. Ons team zit vol verrassingen, soms lijkt het dat wij er niets van kunnen en dan ineens wereldacties met super goed samenspel. De ene keer speelt die speelster goed en de andere keer staat weer heel iemand anders op. Zo liep het in deze wedstrijd ook. Wij begonnen met een geheel nieuw starters 5-tal, met Naomi, Romy, Francisca, Lea en Jeske. Zij wisten de nul te houden, maar konden helaas zelf ook niet scoren. Het spel golfde heen en weer. Na 5 minuten een time-out en een nieuw vijftal in het veld, op papier met onze sterren erin, namelijk: Lois Visser, Lois de Groot, Marina, Puck en Roxy. Het grappige is dat ik dacht, nu gaan wij scoren, terwijl het andersom uitpakte. Volendam nam een 4-0 voorsprong, huuhh hoe kan dat? In het 2e kwart weer een paar wissels en langzaam, zeer langzaam kwamen wij wat in ons spel. Er werd hard, maar fair verdedigd, daar hadden wij grote moeite mee. Zodra wij even te langzaam reageerden, hup, daar was de bal alweer afgenomen. Toch kwamen wij terug in de wedstrijd. Puck werd voor de zoveelste keer besprongen en nu kregen wij 2 vrije worpen. Eentje ging er in en even later weer 2 vrije worpen voor Puck en nu scoorde Puck 100% en het werd 3-4. Met een uitval maakte Volendam 3-6 en vlak voor de rust kon Naomi 5-6 maken. Een ruststand van 5-6, het moet niet gekker worden. Na de pauze, zoals zo vaak kwamen wij een stuk scherper het veld op, ik begreep dat het spel van voor de pauze een 1 april grap was. Het 3e kwart ging weer een beetje normaal en wij gingen iets meer scoren en onze verdediging stond als een huis. Het werd 8-2 in dit kwart met scores van Francisca, Lois de Groot, Marina en Jeske. Iedereen bij ons kan scoren, dat geeft een kick. Die voorsprong gaf ons vleugels en wij waren voortdurend in balbezit. Volendam kon slechts af en toe naar voren komen. In het 4e kwart vond ik ons goed spelen en wij zetten de tegenstander goed onder druk. Uiteindelijk kon Volendam alleen met fouten voorkomen dat wij gingen scoren. In het 4e kwart kregen wij 8 vrije worpen en let op, wij scoorden 50%. Goed hé! Eerst Romy met prachtige vrije worpen, daarna Lois de Groot ook alle twee raak, daarna Lea, maar zij had vandaag niet de scherpte en Lois Visser die helaas miste, verder maakte Jeske en Naomi ook punten met het uiteindelijke resultaat van 21-13. Weer een goede team prestatie. Deze wedstrijd hebben wij bijna alleen door onze benutte vrije worpen gewonnen, 14 vrije worpen en 7 punten. De scores: Puck 3 punten, Naomi 4 punten, Francisca 2 punten, Lois de Groot 4 punten, Marina 2 punten, Jeske 4 punten en Romy 2 punten. Op naar de laatste competitiewedstrijd tegen BV Amsterdam.