Flashing Heiloo…..Uit een spannende wedstrijd tegen gespeeld en gewonnen. Er zijn twee speelsters die de ploeg dragen en veel spelen. Die moeten we afstoppen en verder aanvallend door blijven gaan waar we mee bezig zijn. Dat betekent onder andere veel schoten nemen.
In de eerste periode gaat dat heel goed. De start is nog voor de tegenstander: 2 – 5, maar daarna maken we een 11 – 0 run: 13 – 5. Bij Flashing scoren inderdaad maar twee speelsters.

Periode 1: 19 – 9

Tot halverwege de tweede periode spelen we zo door: 30 – 15. Daarna wordt het spel gezapig en de tegenstander wat aggressiever in de verdediging. Daar gaan we niet goed mee om. Net zoals een week eerder gaan we de verkeerde beslissingen nemen en is soms de organisatie weg in de verdediging. We krijgen nog 4 vrije worpen, maar die gaan allemaal mis.

Periode 2: 30 – 19 (11 – 10)

Aangezien de tegenstander maar twee speelsters heeft die scoren, stemmen we onze verdediging daar geheel op af. Het lijkt wel of die speelsters daardoor gesterkt worden, want de productie wordt bij Flashing behoorlijk opgevoerd. Via 32 – 24 wordt het 35 – 32. De tegenstander komt voor het eerst langszij in de 9e minuut: 39 – 40. Wij scoren helemaal niet meer en zij nog een paar vrije worpen.

Periode 3: 39 – 43 ( 9 – 24)

Het leuke van dit Mu14 team is dat het niet snel in paniek raakt. We kunnen van een goede start naar een dip gaan, maar daarna net zo makkelijk weer het spel oppakken. En dat is een kwaliteit die we nog nodig gaan hebben. Het wordt 48 – 47 en 50 – 49. Zal het weer spannend worden, met veel timeouts en het uitwisselen van punten? Nee, want de volgende fase scoren we 10 – 2 en is het gat geslagen: 60 – 51. De energie is er ook een beetje uit bij de twee speelsters waar alles van moet komen en wij kunnen met verse speelsters, die overigens allen soms 13 maar meestal 12 zijn, de wedstrijd uitspelen.

Periode 4: 66 – 55 (27 – 12)

Ik vind 27 punten in 1 periode en 66 over een hele wedstrijd heel goed voor een U14 team dat tegen een U16 team met dispensatiespeelsters speelt. We mogen dus weer tevreden zijn, alhoewel het niet zo flitsend was als de week ervoor.