Afgelopen donderdag een inhaalwedstrijd gespeeld met weinig bezieling en sterk leunend op de bevliegingen van een tweetal mannen. Nu tegen de nummer 2 uit de competitie stond er een team dat met elkaar vocht voor een goed resultaat. Op deze manier spelen en wat versterking erbij, dan doen we volgend seizoen zeker mee om de toppositie.
We zijn het seizoen begonnen met een man of 11 en er zijn nog 5 vaste spelers over, gelukkig doet Jos Hubbard nu voor de tweede keer mee. Wij dus met 6 man tegen 10 bij de tegenstander, dit overtal lijkt ons later de das om te doen.
Vanaf het begin stond er nu een team dat voor elk punt vocht en waarmee we het SVU erg moeilijk konden maken. Captain Jeroen van de Broek liep het vuur uit zijn sloffen en hij kon samen met Erwin Rosenkrantz de punten maken om gelijk te blijven en de druk bij SVU te leggen. We speelden een sterke zone met een knokkende Melle Larooi om de lange mannen van de tegenstander te weren. De weerstand die SVU ook van Jos, Angelo Eudoxie en Levy Gibson kreeg leek ze in het 2e kwart te veel te worden. In dit kwart begon ook Melle zich met de scores te bemoeien en maakte Erwin maar liefst 11 punten. Erwin speelde zijn sterkste wedstrijd van het seizoen en ook Jeroen en Levy behaalden persoonlijke topscores.
Het 1e kwart verloren we met 11-12 en het tweede wonnen we met 24-15 waardoor we een ruststand kregen van 35-27. Ongekend voor ons tegen zo’n sterke tegenstander.
Zij lieten vooral in het derde kwart dan ook zien dat ze niet voor niets zo hoog staan. De coach legde zijn mannen een fullcourt press op die zij zeer intensief speelden. Om de 1 á 2 minuten kwamen 2 tot 3 ‘verse’ mannen het veld in om ons ongenadig op te jagen. Aangezien wij ‘maar’ met 6 man speelden kregen we het toch te moeilijk. Pas toen SVU in foutenlast kwam gingen zij weer over naar een ‘veiligere’ zoneverdediging en konden wij ook weer wat vrijer spelen. Duidelijk iets om te gaan trainen, hoe om te gaan met zo’n sterke press. Het derde kwart verloren we uiteindelijk met 13-24 en stonden we op het eind met 3 punten achter. Ook in het vierde kwart begonnen zij weer met hun press, alleen kwamen zij nu eerder in de foutenlast en moesten zij eerder overschakelen naar een minder agressieve verdediging. Door het ‘sloperswerk’ van SVU en het vele harde werken van de wat te kleine groep liep onze nauwkeurigheid toch wat terug. Zo misten wij bijvoorbeeld in de laatste 3 minuten 5 vrije worpen. Uiteindelijk kwamen we 4 punten tekort, de eindstand werd 70-74. De mannen hebben zich helemaal gegeven en een goede wedstrijd gespeeld, helaas was dit net te weinig.
Scores: Angelo 3, Jos 4, Levy 12 (3×3), Jeroen 14, Melle 15 en Erwin 22 punten.