Filosofisch praatje? Je kunt verliezen en je kunt verliezen, maar eigenlijk verlies je niet echt als je leert van het verlies. Wij hebben naar ons vermogen gespeeld, wij hadden een prima inzet, wij waren fel, wij speelden goed samen, wij hebben allemaal gespeeld en dan toch verliezen. Het zal wel. In onze competitie zijn de verschillen in kwaliteit, in leeftijd en in ervaring groot. Bij onze tegenstanders lopen er vaak een paar speelsters tussen die makkelijker punten maken en dan verlies je al snel. Maakt niet uit, wij worden langzaam steeds een beetje beter, zeg maar, wij komen eraan. Onze spelvreugde is enorm en wij genieten van mooie acties, vooral als wij samen spelen. Dit was de tweede wedstrijd tegen Den Helder, de vorige keer hadden wij met meer dan 30 punten verloren (32-64). Nu verloren wij slechts met 47-27 en wij hadden prachtige momenten in het spel. Wij kwamen zelfs voor, maar dat duurde helaas niet lang. In deze wedstrijd was onze absolute uitblinkster Lea Kuijpers, wat een kracht en wat een inzet, zij was overal, aanvallen, verdedigen (vier fouten) en ook nog punten maken. Geweldig! Naast Lea heb ik een echt en hecht team zien spelen en het grappige is dat er in elke wedstrijd weer een andere speelster opstaat die er boven uit steekt.. Niemand was slecht of speelde zonder vuur, wij speelden met plezier en inzet. Het was boeiend om te zien. Wij hadden goede scheidsrechters die veel floten. Wij maken best vaak lopen. Toch zonde, dat is weer bal verlies, maar goed gewoon meer trainen. Wij waren met de voltallige selectie, speciale hulde voor Lois de Groot, zij was behoorlijk ziek geweest, maar zij stond er gewoon. Wij begonnen zeer sterk aan de wedstrijd en na een 4-0 achterstand kwamen wij goed terug en kwamen zelfs voor. Marina, Puck, Francisca, Lea en Romy waren onze starters en zij speelden erg goed onder leiding van Lea. Punten van Lea, Puck en Marina. Het 1e kwart werd het 8-7.In het 2e kwart werd het 13-4, wij kwamen bijna niet meer voor op het scorebord, alleen Marina en Puck wisten te scoren. Onze tegenstander verdedigde fanatiek en hadden het op onze Puck gemunt, zij kreeg zeer weinig ruimte en dat was jammer, want Puck is altijd goed voor heel veel punten. Ruststand was 21-11. Meestal zijn wij na de pauze stukken beter, nu niet. Het ging redelijk moeizaam. in het 3e kwart werd het 13-6. Als wij onze vrije worpen beter hadden genomen had de stand er heel anders uitgezien. Helaas lukte dat niet zo goed bij Lea. Zij bleek de gevaarlijkste aanvalster van ons en telkens werd zij aangepakt met fouten, zij maakte in dit kwart 2 punten en Jeske scoorde 4 punten. Jeske wordt ook steeds beter, feller en gaat goed schieten. In het 4e kwart waren wij op ons sterkst, wij vielen aan en hielden de tegenstander goed onder druk. In dit kwart kregen wij 10 vrije worpen, helaas gingen er maar 2 in. Het werd 13-10 en zo kwam de eindstand van 47-27 tot stand. In de gehele wedstrijd kregen wij 16 vrije worpen en 3 gingen er in! UUhh iets voor op de training. De scores: Marina 6, Lea 7, Francisca 1, Jeske 4, Naomi 2 en Puck 7 punten. Meer zat er niet in. Volgende keer thuis tegen Volendam, kom allemaal kijken, je weet niet wat je mist.