Zoals gezegd, een druk weekend. En met 8 speelsters, want Sanne is voorlopig uitgeschakeld. 16:30 moeten we aantreden tegen de koploper, waar we thuis kansloos van verloren hadden. Met het schema van trainingen en wedstrijden van onze speelsters zal het een zware dobber worden. Maar, gisteren lieten we goed teamspel zien en misschien kunnen we er een echte wedstrijd van maken. De tegenstander is heel snel om de basket te kiezen aan de raam en zon kant. In het begin van de wedstrijd blijkt waarom. Je speelt daar tegen het buitenlicht in en BC Apollo heeft veel moeite om de basket te vinden. En dat is een understatement, want ze scoren maar 1 punt in 10 minuten. Wij ballen wel lekker en verdedigen gewoon goed.

Periode 1: 1 – 13

Als we nu de rest van de wedstrijd gelijk op kunnen gaan, hebben we kansen. Dat komt in de tweede periode uit. W emaken 3 – 19 en 9 – 24. De tegenstander mist heel veel vrije worpen.

Periode 2: 11 – 24 (10 – 11)

Na de rust verwacht ik een ander BC Apollo, met misschien wel een press. Maar van pressen komt helemaal niets bij Bc Apollo. Het is zelfs zo, dat als wij een beetje druk zetten, de tegenstander vaak de bal gehaast weggooit. Zo komen we net even wat vaker in balbezit. Die extra aanvallen hebben we ook nodig, want waar in de eerste helft veel er in gaat, stokt de aanval behoorlijk in de derde periode. Maar goed, we weten de thuisploeg ook op een schamele 10 punten te houden.

Periode 3: 21 – 30 (10 – 6)

De vierde periode gaat het kaarsje langzaam uit. We nemen de verkeerde beslissingen. Zoals tegen 2 boomlange tegenstander proberen naar het bord te gaan en slechte schoten/layups. Dat heeft natuurlijk te maken met het zware programma. Het mooie is dat we door blijven gaan met goed verdedigen en het is vooral een leerzame wedstrijd. Loopfouten worden afgefloten en zo moeten we weer een beetje beter worden. Al met al scoren we helemaal niet in de vierde periode. Maar ook de tegenstander houden we op 9 punten. De laatste twee minuten zijn bloedstollend en kan de wedstrijd aan twee kanten beslist worden. Dat gebeurt echter niet en voor het eerst gaan we overtime spelen.

Periode 4: 30 – 30 ( 9 – 0)

In zo’n overtime situatie is het vaak zo dat het team dat een kleine voorsprong neemt de wedstrijd ook naar zich toe trekt. We komen 4 punten achter, 34 – 30 maar blijken over ongeloofelijk veel veerkracht te bezitten. Quinty B neemt het team op sleeptouw: 34 – 34 met nog 3 minuten te gaan. Weer komen we achter, 36 – 34, maar onze oude speelsters (beiden 13!) zetten de wedstrijd op slot: 36 – 38. Natuurlijk nog wat tumultueuze situaties, die we soms wel en soms niet goed uitvoeren. Maar dit is zo leerzaam, daar kan geen training tegenop.

Extra tijd: 38 – 40 (8 – 10)

Het grootste compliment dat ik kan geven is dat we ondanks een periode zonder scores, in de extra tijd gewoon 10 punten maken. Verder dat we nu voor de vijfde keer een spannende wedstrijd spelen en vier keer de winst pakken. Die ene keer dat we dat niet deden, stonden we met 4 speelsters in het veld. Erg cool dus…..
O ja, leuk dat een paar speelsters en de coach van BC Apollo U20 achtergebleven waren om ons aan te moedigen.